Skip to content
Politică

Bodog pare că se ține de treabă în criza imunoglobulinei. Sunt sute de doze la mijloc

observatorcl.info

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, pare că se ține de treabă în criza imunoglobulinei. Vedeți mai jos câte sute de doze sunt la mijloc.

Ministerul Sănătăţii a anunțat joi că 900 de doze de imunoglobulină pentru imunodeficienţă primară au primit certificatul de calitate, conform procedurilor europene, şi vor fi direcţionate într-o primă etapă la spitalele unde există urgenţe şi mai apoi către unităţile care au solicitat medicamentul.

„Astăzi începe livrarea către spitale a dozelor de imunoglobulină utilizată pentru tratarea imunodeficienţelor primare, conform unei informări a Companiei Naţionale UNIFARM către Ministerul Sănătăţii. Cele 900 de doze de imunoglobulină pentru imunodeficienţă primară au primit certificatul de calitate, conform procedurilor europene şi vor fi direcţionate într-o primă etapă la spitalele unde există urgenţe şi mai apoi către unităţile care au solicitat medicamentul”, precizează MS într-un comunicat citat de Agerpres.

Ministrul Florian Bodog a cerut Unifarm să livreze în regim de urgenţă imunoglobulina necesară unităţilor sanitare.

„Producătorul ne-a informat că luna viitoare va mai livra încă 2.000 de doze din acest produs”, a declarat ministrul Sănătăţii, citat în comunicat.

MS aminteşte că săptămâna trecută au fost livrate către unităţile sanitare peste 2.000 de doze de imunoglobulină pentru tratarea cazurilor de urgenţă din secţiile de Terapie Intensivă şi până la sfârşitul acestui an vor mai fi trimise către spitale încă 1.000 de doze din acest produs.

Mai mult – adaugă sursa citată -: un producător care a ales să părăsească piaţa din România în luna mai 2016 şi-a anunţat intenţia de a reveni, iar Ministerul Sănătăţii a aprobat preţul pentru imunoglobulina utilizată în tratamentul imunodeficienţelor primare produsă de către acest furnizor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *