Skip to content
Politică

Bodog schimbă regula jocului. Medicii vor fi evaluați după cum plimbă pacienții

vocea.biz

Ministrul Sănătății se vede nevoit să adopte noi criterii pentru evaluarea medicilor din sistemul public de sănătate, modul în care aceștia „plimbă pacientul dintr-o parte în alta” fiind un nou reper în aprecierea actului medical prestat.

De asemenea, un proiect de reducere a birocrației în sistem prevede modificarea procedurii de acordare a concediilor medicale pentru părinții care își însoțesc copii la tratamente medicale în străinătate.

Într-un interviu pentru news.ro, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a precizat că reducerea birocrației va fi un punct principal în noul proiect de Lege a sănătății.

Noi avem în dezbatere noua Lege a sănătăţii, care va cuprinde şi acest lucru. Practic, această birocraţie cu privire la elaborarea concediilor medicale ţine de CNAS, de contractul-cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate. Îmi doresc să avem un contract-cadru suplu cu Casa, dar care să nu permită abuzuri”.

Ministrul Bodog a menționat și faptul că a existat o perioadă în care concediile medicale se acordau pe bandă rulantă, fără o justificare reală.

De asemenea, oficialul recunoaște că nervii pacienților sunt  întinși la limită, atunci când vine vorba de a fi plimbați ca de la Ana la Caiafa în circuitul birocratic existent în prezent. „Birocraţia este peste tot, dar când ai o problemă de sănătate, ai o hipersensibilitate. Când te aleargă la Finanţe de câteva ori nu te revolţi aşa tare, dar când ai o problemă de sănătate este mult mai grav. Unul dintre criteriile de evaluare a medicilor va fi şi acesta al plimbării pacientului”, a mai spus Florian Bodog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *