Skip to content
Politică

Bodog, strâns cu ușa de Tudose după ce mai mulți bolnavi au fost batjocoriți

agerpres.ro

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a fost strâns cu ușa de către premierul Tudose după ce mai mulți bolnavi au fost batjocoriți.

Prim-ministrul i-a cerut miercuri lui Bodog, să dispună un control la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Bihor și sancționarea celor vinovați pentru faptul că doi pacienți a trebuit să fie aduși cu targa pentru a obține adeverințele necesare tratamentului, scrie Cotidianul.ro.

Mihai Tudose i-a cerut lui Florian Bodog în ședința de Guvern să ia măsuri după ce privise la televizor „niște imagini înfiorătoare”.

„Persoane cu handicap locomotor aduse, abandonate practic pe un hol, la coadă la nu știu ce comisia vieții, care să stabilească nu-știu-ce sau să le dea nu-știu-ce. Am vorbit despre reducerea birocrației, nu a pacienților prin târâre pe jos. Cine a făcut nenorocirea asta?” l-a întrebat Tudose pe Bodog.

La rândul lui, ministrul Sănătății a răspuns că îi solicitase deja președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să verifice informațiile apărute în presă.

„Domnia sa a spus că e vorba despre două persoane care au solicitat un card de asigurare în numele altor persoane, fără să aibă împuternicire și fără să facă parte din familie. Se pare că sunt și implicații penale acolo – știe și Prefectura. Până diseară vom avea un rezultat și până dimineață vă voi informa. Dacă e nevoie, mă duc acolo”, a afirmat Bodog.

Premierul Tudose a insistat, spunându-i lui Bodog că vrea demiteri după acest scandal.

„Mâine dimineață îmi spui cine nu mai lucrează acolo, da? (…) Că dacă așa a înțeles, că reducem birocrația prin a-i aduce pe cei cu handicap locomotor să-i vadă, poate-l încurcăm. Găsește o carieră în piața privată. Vă rog frumos. Nu trebuie să fie numai unul; poate sunt de vină mai mulți”, a mai spus șeful Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *