Bodyguardul lui Pavel Durov este român. TF1 prezintă culisele arestării şi controversele cetăţeniei sale franceze

Sursa foto: Facebook - Pavel Durov

Bodyguardul lui Pavel Durov este român şi îl însoţea în momentul în care acesta a ajuns, sâmbătă, la Paris, dezvăluie postul francez de televiziune TF1, care prezintă culisele arestării şefului Telegram, între timp inculpat în Franţa şi plasat sub control judiciar pentru 12 infracţiuni. Potrivit sursei, Durov face în Franţa obiectul unei proceduri separate, în curs de investigare, pentru violenţă împotriva copiilor săi. Plângerea a fost făcută de fosta sa parteneră, Irina Bolgar, care locuieşte în Elveţia şi susţine că are trei copii cu fondatorul Telegram.

Timp de luni de zile, anchetatorii francezi au urmărit avionul său privat. Aceştia au urmărit traseul avionului său Embraer Legacy 600 şi au analizat stilul de viaţă, anturajul şi locurile frecventate de miliardarul în vârstă de 39 de ani care a făcut avere, printre altele, prin dezvoltarea serviciului de mesagerie criptată Telegram. În martie 2024, un judecător de instrucţie a emis un mandat de percheziţie, iar Pavel Durov este pus pe lista persoanelor căutate (FPR).

În dimineaţa zilei de 24 august, s-a declanşat o alertă pe telefoanele poliţiei: Pavel Durov era înregistrat într-un plan de zbor de la Baku (Azerbaidjan) la Le Bourget, Paris. Imediat a fost constituită o echipă de arestare, dar prezenţa miliardarului la bord trebuia încă confirmată. În cursul după-amiezii, a venit vestea: într-adevăr, el se afla la bord.

Сiteste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: