Bogații devin și mai bogați, săracii și mai săraci: Diferențele se vor accentua

Sursa foto: Pixabay

Cei mai bogați cinci bărbați din lume și-au dublat averea până la 869 de miliarde de dolari din 2020, în timp ce aproape 5 milioane de oameni (cei mai săraci din lume) au pierdut bani, arată un raport al Oxfam înainte de întâlnirea superbogaților de la Davos.

Detaliile vin într-un raport al Oxfam, când cei mai bogați oameni din lume se adună de luni la Davos, Elveția, pentru reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial a liderilor politici, directorilor de corporații și superbogaților, scrie The Guardian.

Decalajul dintre bogați și săraci este probabil să crească, spune raportul, și va duce la „încoronarea” primului trilionar din lume într-un deceniu. În același timp, avertizează, dacă tendințele actuale vor continua, sărăcia mondială nu va fi eradicată pentru încă 229 de ani.

Subliniind o creștere dramatică a inegalității de la pandemia de Covid, Oxfam a spus că miliardarii lumii sunt cu 3,3 miliarde de dolari (2,6 miliarde de lire sterline) mai bogați decât în ​​2020, iar averea lor a crescut de trei ori mai repede decât rata inflației.

Raportul Inequality Inc. constată că șapte din 10 dintre cele mai mari corporații ale lumii au un miliardar ca CEO sau acționar principal, în ciuda stagnării nivelului de trai pentru milioane de lucrători din întreaga lume.

Compilând date de la compania de cercetare Wealth X, publicația spune că averea combinată a primilor cinci cei mai bogați oameni din lume – Elon Musk, Bernard Arnault , Jeff Bezos, Larry Ellison și Mark Zuckerberg – a crescut cu 464 de miliarde de dolari, sau 114%. În aceeași perioadă, averea totală a celor mai sărace 4,77 miliarde de oameni – reprezentând 60% din populația lumii – a scăzut cu 0,2% în termeni reali.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: