Skip to content
Societate

Bogdan Aurescu, după ce Chișinăul a primit primele doze de vaccin anti-COVID: România își ține mereu promisiunile

Facebook/Maia Sandu

România își ține mereu promisiunile în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova, a comentat, sâmbătă, pe Twitter, ministrul de externe Bogdan Aurescu, după ce primele dozele de vaccin anti-COVID de care beneficiază Republica Moldova au fost trimise de București și au ajuns, sâmbătă după-amiază, la Chişinău.

Tocmai au ajuns azi în Republica Moldova primele 21.600 de doze de vaccin din cele 200.000 promise în decembrie 2020 de preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. E primul vaccin contra COVID-19 ce ajunge în Republica Moldova! România își ține mereu promisiunile, în beneficiaul direct al cetățenilor Republicii Moldova”, a scris Bogdan Aurescu pe contul de Twitter.

Şi preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a postat sâmbătă după-amiază, pe pagina sa de Facebook, fotografii de la sosirea avionului care a transportat dozele de vaccin la Chişinău. „Mulțumim România! Mulţumim, Uniunea Europeană!”, a scris Maia Sandu, potrivit Digi24.

Ea a precizat că lotul primit sâmbătă de vaccinuri AstraZeneca va fi utilizat pentru imunizarea „tuturor medicilor, angajaţilor din sistemul medical şi lucrătorilor implicaţi în prima linie de luptă cu pandemia”, vaccinarea urmând să înceapă în zilele următoare.

Suntem foarte recunoscători României, autorităților de la București pentru acest vaccin. Așteptăm în continuare să vină și celelalte doze. Dar această primă tranșă este foarte importantă pentru noi pentru că merge în primul rând pentru personalul medical din prima linie. Și acest vaccin va salva viața unor oameni. Foarte încurajatoare, pentru mine, această donație și sper ca în curând să putem să aducem vaccin pentru cât mai mulți oameni și să putem să revenim la normalitate într-un termen cât mai restrâns”, a spus președinta Maia Sandu, prezentă pe aeroport în momentul în care a sosit lotul de vaccinuri din România.

România este prima țară UE care donează vaccinuri Republicii Moldova. Sunt, de altfel, primele vaccinuri anti-COVID la care are acces Republica Moldova. Sâmbătă, pe aeroportul din Chișinău a fost prezent în momentul sosirii vaccinurilor din România și șeful misiunii UE în Republica Moldova, Peter Michalko. „Sunt mândru că această susținere, această donație, a putut să vină cu susținerea mecanismului UE de protecție civilă. Acest gest arată cât de mare este solidaritatea din partea UE și a țărilor membre și am arătat asta de multe ori”, a spus șeful misiunii UE în Republica Moldova, Peter Michalko.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *