Skip to content
Politică

Bogdan Aurescu, după discuţia cu social-democratul suedez Ardalan Shekarabi: Mulţumesc pentru susţinerea aderării României la Schengen

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu i-a mulţumit social-democratului suedez Ardalan Shekarabi pentru declaraţia sa pozitivă cu privire la susţinerea aderării României la Schengen, care vine şi ca urmare a discuţiei telefonice între cei doi oficiali pe 22 noiembrie. Iniţial, pe la începutul lunii noiembrie, Shekarabi preciza că Parlamentul nu susţine poziţia Guvernului Suediei legată de sprijinirea aderării ţării noastre la Schengen.

„Vă mulţumesc foarte mult, domnule Ardalan Shekarabi pentru declaraţia dumneavoastră pozitivă de astăzi cu privire la aderarea României la Schengen. şi ca urmare a discuţiei noastre foarte bune şi cuprinzătoare din 22 noiembrie. Aderarea României va face UE mai sigură”, a scris Bogdan Aurescu, luni pe Twitter.

„Guvernul nu are sprijin în Parlament pentru poziţia sa. Credem că, atunci când vine vorba de extinderea spaţiului Schengen, trebuie să pornim de la nevoile noastre de a controla intrările şi ieşirile şi să ne asigurăm că dispunem de toate instrumentele de care avem nevoie în lupta împotriva criminalităţii. (…) Aceasta nu este o problemă minoră. În practică, acest lucru ar însemna eliminarea controalelor la intrare şi la ieşire”, preciza, pe la începutul lunii noiembrie, social-democratul sueddez Ardalan Shekarabi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *