Skip to content
Externe

Bogdan Aurescu, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe: Nu există soluţie militară la conflictul din Siria

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat, vineri, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, că nu există soluţie militară la conflictul din Siria, singurul răspuns viabil fiind identificarea unei soluţii politice.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat, vineri, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, desfăşurată la Zagreb.

Agenda reuniunii a inclus un schimb de evaluări cu privire la recentele evoluţii pe tema Siria/Turcia, în contextul deteriorării dramatice a situaţiei de securitate şi umanitare din regiunea Idlib din Siria.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a reiterat apelul la dezescaladarea imediată a situaţiei din Idlib şi la punerea în aplicare a unei încetări durabile a focului.

Nu există soluţie militară la conflictul din Siria. Singurul răspuns viabil este identificarea unei soluţii politice”, a declarat şeful diplomaţiei române, care a subliniat că trebuie evitată situaţia în care criza actuală să se transforme într-una regională.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu s-a referit la situaţia umanitară şi de securitate extrem de îngrijorătoare din Siria şi s-a pronunţat în favoarea continuării sprijinului UE pentru ameliorarea crizei umanitare.

Ministrul afacerilor externe a subliniat faptul că ”mai mult ca oricând, este necesar să dăm dovadă de solidaritate cu ţările afectate, în special cu Grecia, statul membru UE cel mai afectat” şi a subliniat importanţa respectării acordului dintre UE şi Turcia din 2016.

Miniştrii au adoptat în cadrul reuniunii o declaraţie comună prin care au reiterat, printre altele, apelul către toate părţile în vederea dezescaladării situaţiei de conflict armat din provincia Idlib, sens în care au subliniat necesitatea încetării imediate a focului, a garantării protecţiei civililor şi a permiterii acordării asistenţei umanitare în mod neîngrădit, informează news.ro.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *