Skip to content
Politică

Bogdan Aurescu, vizită în Republica Franceză. Ce se află pe agenda ministrului

Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, va efectua, luni, o vizită la Paris, în Republica Franceză, în cadrul căreia va avea o întrevedere și cu Laurent Fabius, ministrul francez al Afacerilor Externe și Dezvoltării internaționale, informează B1.

Principalul obiectiv al vizitei este consolidarea și diversificarea dialogului politic și diplomatic dintre România și Franța, în vederea reconfirmării angajamentelor asumate de cele două țări în Parteneriatul Strategic bilateral și în Foaia de Parcurs subsumată acestuia, potrivit unui comunicat MAE, informează Agerpres.

„Programul oficial al vizitei va include întrevederi cu Laurent Fabius, ministrul francez al afacerilor externe și dezvoltării internaționale, cu Michaelle Jean, secretarul general al Organizației Internaționale a Francofoniei, precum și cu comisarul general francez pentru investiții, Louis Schweitzer”, se arată în comunicatul MAE.

Agenda discuțiilor cu oficialii francezi va include cooperarea bilaterală, cu accent pe evaluarea transpunerii în practică a prevederilor Foii de Parcurs a Parteneriatului Strategic și amplificarea cooperării economice și sectoriale, dar și subiecte de actualitate ale agendei europene și de securitate, inclusiv evoluțiile din vecinătatea estică europeană, cu accent pe situația din Ucraina și parcursul european al Republicii Moldova, precum și alte teme ale agendei internaționale, evidențiază comunicatul menționat.

De asemenea, ministrul român de Externe va susține o conferință-dezbatere cu tema ‘Mize și perspective de securitate în vecinătatea estică — viziunea României’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *