Skip to content
Societate

Bogdan Badea, președintele Hidroeletrica atrage atenția: Este foarte important să punem în valoare resursele pe care le avem în Marea Neagră!

Wall-Street.ro

Bogdan Badea, președintele Hidroeletrica a fost prezent, vineri, în cadrul conferinței PSNews, ”Resursele energetice de la Marea Neagră în contextul securității naționale a României.

În cadrul dezbaterilor ce au avut loc, președintele Hidroeletrica a atras atenția că ” este foarte important să punem în valoare resursele pe care le avem în Marea Neagră”.

”Este foarte important să punem în valoare resursele pe care le avem în Marea Neagră, pe de altă parte să reușim să facem această tranziție între cele două resurse, pentru că vrem, nu vrem România este parte din UE. Această legislație braconică pe mediu și presiunea care s-a pus, în special pe zona de cărbune, creșterea prețului la emisiile de carbon, a condus la o creștere în toată Europa,  e o chestiune asumată la nivel european”, a subliniat acesta.

Redacția PSnews.ro, în parteneriat cu Hidrolectrica, a organizat vineri, 15 martie, conferința ”Resursele energetice de la Marea Neagră în contextul Securității Naționale a României”.

Evenimentul a fost găzduit de Universitatea Politehnică București, cea mai veche și mai prestigioasă școală de ingineri din România.

Conferința a avut drept scop așezarea la masa dezbaterilor nume cu rezonanță în domeniul energiei, precum Bogdan Nicolae BADEA, Presedinte Directorat, Hidroelectrica S.A, Claudiu Dumbrăveanu, Director General, ANRE, respectiv Securitatea cererii de energie, Virgil Popescu, Comisia pentru industrii şi servicii din Camera Deputatilor– Vicepreşedinte, Tomac Petcu, fost ministru al Energiei.

Evenimentul a pus în dezbatere potențialul energetic al României în contextul securității naționale. Zăcămintele din Marea Neagră ascund rezerve extrem de importante, evaluate la aproximativ 200 de miliarde de metri cubi în acest moment, doar pe zonele unde s-au făcut lucrări de explorare. Nevoia de energie din import a României a fost de numai 7,2 milioane de tone, echivalent în petrol.

Totodată, legea privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre situate în largul Mării Negre, cunoscută și ca ”Legea off-shore”, s-a aflat printre subiectele fierbinți ale conferinței.

Conferința ”Resursele energetice de la Marea Neagră în contextul Securității Naționale a României”, organizată de PSnews.ro, partener principal Hidroelectrica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *