Bogdan Chiritoiu, reales în conducerea ACER; dezvoltarea relațiilor cu autoritățile de reglementate din R. Moldova

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Sursă foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Mandatul preşedintelui Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, în Consiliul de Administraţie al Agenţiei pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER) a fost reînnoit pentru încă patru ani, candidatura sa fiind susţinută de alte opt state membre.

„Da, mandatul meu de membru în Consiliul de Administraţie al ACER a fost reînnoit, deci voi continua activitatea în cadrul forului european pentru încă patru ani. Candidatura mea a reprezentat propunerea României şi a fost susţinută de alte opt state membre. Aşa cum am mai spus, prezenţa României în conducerea ACER influenţează atât cadrul de reglementare, prin dezvoltarea instrumentelor de tranzacţionare existente la nivel naţional, cât şi dezvoltarea coordonată a interconectărilor la nivel regional. De asemenea, conduce la o creştere a calităţii investigaţiilor derulate de Consiliul Concurenţei sau Autoritatea de Reglementare în domeniul Energie prin intensificarea colaborării agenţiei cu autorităţile române implicate în sectorul energetic. Acest lucru va permite o supraveghere mai atentă a pieţelor naţionale de energie electrică şi de gaze naturale în beneficiul consumatorilor”, a declarat, pentru AGERPRES, Bogdan Chiriţoiu.

Acesta a subliniat că mandatul anterior, care a început în anul 2020, a fost unul dificil, întrucât importanţa rolului agenţiei a crescut, pe fondul crizei energetice declanşate de invazia Rusiei în Ucraina.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: