Skip to content
Politică

Bogdan Ciucă subliniază importanța transparenței acțiunilor Parlamentului

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Bogdan Ciucă, a declarat joi că populaţia trebuie să vadă în orice moment ce se întâmplă în Parlament pentru că această instituţie este rezultată din votul cetăţenilor.

Obligaţia Parlamentului, ca instituţie, este clar să asigure ferestre de transparenţă pentru tot ce se întâmplă, dar nu poate obliga pe parlamentari să vină de trei ori pe zi şi în cartierul dvs. Ar fi bine să o facă, teoretic ar trebui să fie obligaţi moral şi de vot să o facă, dacă nu o fac îi sancţionaţi. Dar noi discutăm de Parlament ca instituţie, ce platformă de transparenţă oferă el, în aşa fel încât populaţia şi instituţiile interesate şi societatea civilă să vadă foarte clar şi în orice moment ce se întâmplă aici”, a precizat Ciucă la dezbaterea „Parlament deschis”, prilejuită de Săptămâna Guvernării Deschise, potrivit agerpres.ro.

În context, deputatul a arătat că, din perspectiva Comisiei juridice, cu volum mare de activitate, dar care transmite online şedinţele de mai bine de patru ani, există surpriza să se constate că există instituţii ale statului care nu ştiu temele de dezbatere. Nu la fel însă se poartă reprezentanţi ai acestor instituţii când e vorba de creşterea salariilor, spune el.

Nu de puţine ori am fost întrebat ‘când a apărut proiectul ăsta de lege’, iar el era afişat de exemplu pe site de doi ani şi jumătate. Şi întrebarea n-a venit de la cei care nu se pricep, ci de la instituţii ale statului, reprezentanţi ai instituţiilor statului sau ale unor organisme şi entităţi. Dar, întotdeauna, când s-a vorbit despre beneficii sau creşterea salariilor primeam telefoane înainte de a veni proiectul de lege la comisie să ne spună ‘domle, suntem de la cutare instituţie, va veni un proiect prin care ni se cresc salariile’. Asta înseamnă că subiectul făcea ca să fie extrem de interesant proiectul şi să fie monitorizat. Alte subiecte evident că nu se bucură de un asemenea impact„, a mai spus preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *