Skip to content
Politică

Bogdan Diaconu se dă om de BINE: va înregistra la Tribunal o alianţă politică

libertatea.ro

Contestatul preşedinte fondator al Partidului România Unită (PRU) – l-am numit pe Bogdan Diaconu – se dă om de BINE: va înregistra la Tribunalul Bucureşti o alianţă politică.

Alianţa politică Blocul Identităţii Naţionale în Europa (BINE), formată din Partidul România Unită (PRU), Partidul România Mare (PRM) şi Partidul Noua Dreaptă (ND) va fi înregistrată la Tribunal săptămâna viitoare, a anunţat duminică Bogdan Diaconu, citat de Agerpres.

„După 27 de ani de fărâmiţare, de dezbinare pe partea naţionalistă a eşicherului politic, iată că astăzi cele trei partide reprezentative pentru naţionalismul din România şi-au dat mâna şi sunt hotărâte să facă bine României. Astăzi am semnat protocolul de constituire a alianţei politice (…) Blocul Identităţii Naţionale în Europa, denumită prescurtat BINE (…). Protocolul va fi depus la Tribunal (…) cel târziu marţi sau miercuri”, a declarat Diaconu într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, BINE a fost constituită pe 25 martie de către forurile de decizie ale PRU, PRM şi ND şi va avea o structură de conducere formată din trei copreşedinţi (Bogdan Diaconu, Adrian Popescu şi Tudor Ionescu), precum şi un birou permanent alcătuit din cinci reprezentanţi de la fiecare formaţiune.

Bogdan Diaconu a mai spus că alianţa BINE are obiectivul de a participa la alegerile europarlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare.

Conform preşedintelui PRM, Adrian Popescu, alianţa BINE va fi „pro România”.

„Ne pare rău (…) că nu ne-am gândit să facem această alianţă înainte de alegeri, pentru că ne verificam potenţialul”, a spus Adrian Popescu.

El a precizat că a discutat cu Gigi Becali şi are permisiunea lui să comunice faptul că acesta „va accesa la această alianţă, pentru că este un bun român”.

La rândul său, Tudor Ionescu, preşedintele Partidului Noua Dreaptă, a afirmat că alianţa este constituită „într-un moment-cheie pentru România”.

„Niciodată în istoria României trei partide naţionaliste nu s-au aliat”, a zis Ionescu, precizând că alianţa are nevoie de 9% din voturi „pentru a accede în forul legislativ european şi naţional”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *