Skip to content
Cultura

Bogdan Gheorghiu: Evenimentele experiment încep în luna mai, la TNB și Opera Națională

Facebook/TNB
" "

Ministrul Culturii, Bogan Gheorghiu, a explicat sâmbătă cum se vor desfăşura evenimentele experiment, care vor începe din luna mai 2021.

Chiar la începutul lunii viitoare, pentru că acum se apropie Paștele, la TNB și la Opera Națională. Premierul mi-a cerut sa luam data de 1 iunie ca startul lansării spere revenirea la normalitate. Noi ne-am făcut calendarul tind cont de această dată. În momentul în care CNSU adoptă normele pe care noi le-am publicat ieri în dezbatere publică. CNSU are decizia finală, dar avem susținere premierului indiferent ca a spus ca va susține continuitatea actului culturalele chiar dacă vorbim de mari eveniment sau alte acte culturale.

" "
" "

Ne-am inspirat din străinătate pentru că nimeni nu inventează roata, și străinătatea s-a inspirat de la noi, la începutul pandemiei, eu am lansat programul Acces Online. Am fost un model pentru Austria„, a declarat  ministrul la postul B1TV.

Vor fi programe pilot indoor și outdoor, ambele au infrastructura necesară. La Operă, vor fi organizite în fața clădirii, dar și în interior și la TNB, pe acoperis au amfisteatru și acolo pot face un eveniment în aer liber și un experiemnet in interior.

Facem pe zona de concert si teatru. În interior ne vom axa pe testare, iar in exterior pe dovada vaccinării. Vor fi anumite norme pentru fiecare program în parte, în ceea ce privește gradul de ocupare. Este posibil să se meargă pe un scaun liber între grupuri. Aceste programe pilot au rolul de a ne învăța ceva. Trebuie să tragem o linie și vedem ce riscuri sunt„, a mai spus Gheorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *