Skip to content
Politică

Bogdan Gheorghiu, noul ministru al Culturii: S-a dorit revenirea la denumirea consacrata a ministerului

Inquam Photos / Octav Ganea

Bogdan Gheorghiu, noul ministru al culturii a explicat de ce se schimbă numele instituției pe care o conduce: ”S-a dorit revenirea la denumirea consacrata a ministerului”.

„Sintagma «identitate naționala» a apărut în denumirea ministerului în anul 2017, când a fost preluat Departamentul Centenar (justificat prin ordonanța nr.5/2017)”, a explicat Bogdan Gheorghiu.

Ministrul culturii a comentat că „s-a dorit revenirea la denumirea consacrata a ministerului. În «cultura» se regăsesc toate formele de manifestare culturală, inclusiv cea de identitate națională, sentimentul de identitate națională”, scrie hotnews.ro.

Din 1990, Ministerul Culturii a trecut prin mai multe schimbări de nume. În 2000, când la conducere a venit Răzvan Theodorescu, instituția s-a numit Ministerul culturii și cultelor. În 2008, la instalarea lui Theodor Paleologu în funcție, denumirea a fost extinsă la formula Ministerul culturii, cultelor și patrimoniului național. După numai un an, odată cu numirea lui Hunor Kelemen ca ministru, instituția a rămas cunoscută drept Ministerul culturii și patrimoniului național. Din 2012 titulatura Ministerul culturii a fost reluată, până în ianuarie 2017, când Ionuț Vulpescu a preluat portofoliul Ministerului culturii şi identităţii naţionale.

Bogdan Gheorghiu preia joi mandatul de ministru al culturii. El a anunțat miercuri faptul că ministerul pe care îl va conduce va reveni la numele de Ministerul culturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *