Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Digitalizării, despre dezvoltarea României: „Avem șansa de a fi lideri”

Facebook
Sursa foto: Facebook

Bogdan-Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a vorbit la Conferinţa Naţională de lansare a proiectului RO 3.0 Viziunea Viitorului, organizată de Antena 3 CNN, despre un proiect bazat pe digitalizare care va revoluționa administrația din România. 

„Vorbim de o schimbare atât de radicală şi de rapidă în ceea ce privește leadership-ul viitorului care este impregnat de tehnologie, încât dacă nu vom fi pregătiți, vom fi doar nişte victime colaterale. Eu cred mult în capacitatea noastră de a fi pregătiți. Avem șansa de a fi lideri în primele națiuni din lume în următorii 10-20 de ani.

Facem parte dintr-o Românie feudală pentru că avem acces la o bază de date care a devenit proprietatea funcționarilor care le dirijează. Avantajul acestei digitalizări pe care vrem să o implementăm în România este: prin cadrul guvernamental prin care este condusă România vom putea să interconectăm toate aceste baze de date pentru a avea o viziune foarte clară atunci când vorbim de fiscalitate şi servicii publice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: