Bogdan Ivan: Inovare şi tehnologii avansate la Cluj-Napoca

Sursa: Facebook Guvern

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, anunţă, sâmbătă, că a fost pusă ”piatra de temelie” la primul Centru de cercetare în inteligenţă artificială, construit de la zero din România, la Cluj-Napoca.

”Inovare şi tehnologii avansate la Cluj-Napoca: Astăzi am pus piatra de temelie a primului Centru de cercetare în inteligenţă artificială, construit de la zero, din România! Prin angajamentul său pentru excelenţă academică şi inovaţie, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca îşi consolidează poziţia de lider în cercetarea tehnologiilor avansate. Centrul de Inteligenţă Artificială va oferi studenţilor şi cercetătorilor resurse de ultimă generaţie şi şansa de a lucra la proiecte cu impact global. Colaborările de prestigiu, cum este cea cu Lockheed Martin, companie de top în domeniile aerospaţial, tehnologic şi militar, va fi un mare avantaj pentru noi”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, minsitrul Bogdan Ivan.

Potrivit acestuia, ”inteligenţa artificială reprezintă viitorul tehnologiei şi va revoluţiona modul în care trăim şi muncim”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: