Skip to content
Politică

Bogdan Olteanu este cel de-al treilea șef al Camerei Deputaţilor care merge la închisoare, după Liviu Dragnea și Adrian Năstase

fn24.ro
" "

Bogdan Olteanu, condamnat joi la 5 ani de închisoare pentru trafic de influență, este cel de-al treilea șef al Camerei  Deputaților care ajunge în spatele gratiilor, lista fiind completată de Liviu Dragnea și Adrian Năstase. În cazul celui de-al patrulea, Valeriu Zgonea, condamnarea la închisoare nu este definitivă.

Înaintea lui Olteanu, un alt președinte al Camerei Deputaților care a ajuns în detenție a fost Liviu Dragnea. Și fost șef al PSD, Dragnea a condus Camera Deputaților în perioada 2016- 2019, după care a fost condamnat de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Liviu Dragnea este în continuare în penitenciar, în ciuda numeroaselor încercări de eliberare.

" "
" "

Primul fost lider al Camerei (2004- 2006) condamnat la închisoarea fost Adrian NăstaseNăstase a avut două condamnări cu executare, în dosare de corupție; 2 ani de închisoare în dosarul Trofeul Calității și 4 ani în cazul Zambaccian.

Și Valeriu Zgonea, care a ocupat funcția de al doilea om în stat în perioada 2012-2016, are o condamnare la activ, tot pentru corupție. Zgonea a primit 3 ani de închisoare cu executare de la Tribunalul București, la începutul anului, pentru trafic de influență, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat, deși el a pledat nevinovat și a solicitat achitarea. Fostul președinte al Camerei Deputaților este acuzat de procurorii DNA în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, când ocupa această funcție, ar fi acceptat promisiunea făcută de un consilier județean, privind primirea de foloase necuvenite, în schimbul numirii într-o funcţie publică.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *