Skip to content
Politică

Bogdan Olteanu se scufundă încet: DNA are probe suficiente împotriva lui. Ce au declarat martorii

Bogdan Olteanu se scufundă încet. DNA are probe suficiente împotriva lui. Ce au declarat martorii?

Astfel, fostul viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei, Bogdan Olteanu, nu are o versiune credibila in scandalul de coruptie in care este acuzat de trafic de influenta.

Judecatorul de drepturi si libertati al Inaltei Curti care l-a plasat in arest la domiciliu, sustin surse apropiate de ancheta, ar fi apreciat ca probele stranse impotriva lui sunt suficiente pentru a fi luata o masura preventiva impotriva lui.

Judecatorul care a decis ca Bogdan Olteanu sa fie plasat in arest la domiciliu si-a motivat decizia. In dosar, fostul viceguvernator BNR a incercat sa il convinga pe judecator ca nu i-a cerut si nu a primit bani de la Sorin Ovidiu Vintu, pentru a-l sustine pe Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Potrivit unor surse apropiate de ancheta, citate de stirileprotv.ro, in dosar sunt suficiente probe care sa sustina acuzatia, destul de grava. Martorii descriu traseul banilor cu lux de amanunte si intalnirile lui Bogdan Olteanu cu Sorin Ovidiu Vintu si apropiatii sai. De asemenea, sunt si numeroase interceptari.

Aceleasi surse sustin ca exista chiar si confirmari ale versiunilor date de acesti martori denuntatori.

Liviu Mihaiu, fostul guvernator al Deltei Dunării, a recunoscut că știa despre intervențiile politice pentru numirea sa în funcția de guvernator, însă susține că a aflat ulterior despre faptul că s-au dat bani pentru ca această numire să aibă loc, potrivit motivării magistraților.

Amintim că DNA a facut contestatie fata de arestul la domiciliu, iar soarta sa va fi decisa pe 11 august. Intre timp, nu este exclus ca Bogdan Olteanu sa mai fie audiat si supus unei confruntari cu martorii care l-au denuntat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *