Skip to content
Politică

Bogdan Stanoevici, dezamăgit de maziliera sa de la Ministerul Culturii: „Am fost surpins de metodă…”

" "

Fostul secretar de stat în Mnisterul Culturii, Bogdan Stanoevici a ieșit miercuri seară la rampă și a vorbit despre surpriza sa când a aflat că a fost demis din post. Actorul a precizat marți că a aflat despre acest lucru de la un şofer al instituţiei, și nu a ezitat să-și exprime dezamăgirea faţă de acţiunea ministrului Vlad Alexandrescu.

Prezent în platourile Antena 3 în emisiunea „Subiectiv”, Stanoevici a declarat că este supărat, ci surprins, dezamăgit că nu a fost informat în mod transparent de această decizie: „Nu sunt suparat, sunt dezamagit. De multe ori din victima poti deveni erou. Nu am de ce sa fiu suparat. As fi fost suparat daca cineva m-ar fi acuzat de ceva ce am facut. Neavand loc nici cea mai mica discutie cu dl ministru Alexandrescu, am fost surpins de metoda prin care am fost dat la o parte. Nu discut substanta inlocuirii mele. Eu nu aveam sofer deja. Am venit la birou pe 30 si am simtit o anumita forfota pe culoare. A venint sefa mea de cabinet care era disperata, m-a intrebat: Nu stii ce s-a intamplat? Toata lumea, ne-au spus soferii ca te-au demis. Pai zic: De unde sa stiu? Ne-am dus amandoi in fata ecranului si am vazut Minitorul Oficial de la ora 21. Nu exista niciun motiv valabil sa fiu schimbat.”

" "
" "

Totodată, fostul secretar de la Cultură a mai punctat faptul că deși premierul Cioloșș a declarat că secretarii din ministere nu vor fi schimbați automat odată cu venirea noului cabinet, ci doar în urma unei analize, acest lucru nu s-a intamplat intocmai: „Caderea unui guvern nu presupune… Insusi primul ministru pentru care am o mare admiratie a spus ca secretarii de stat vor fi analizati. E ca in poezia aceea: „Sa stie si Grivei”. Aceasta analiza nu a existat. Pentru a exista o analiza trebuia sa existe niste criterii de evaluare, de apreciere. Eu stiu ca mi-am fauct treaba impreuna cu dl ministru Vulpescu. Eu nefiind din partid, ci fiind de profesie actor…Eu nu ma asteptam sa fiu schimbat. Ministrul Culturii daca avea ceva sa-mi spuna trebuia s-o faca.”, a mai exprimat Bogdan Stanoevici revoltat de schimbarea sa.

„Intentia mea era de a pleca si de a preda stafeta. Nu schimbarea este problema, ci metoda”, a mai punctat fostul secretar de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *