Bogdan Stoica: Ai văzut cum și-a scăpat AUR procentele pe jos?

Bogdan Stoica

„Noi am făcut ancheta internă. Nu a fost implicat niciun membru AUR. Cei invitaţi acolo care au consumat alcool au fost trimişi de sâmbătă dimineaţa acasă, iar cei care i-au invitat acolo şi-au dat demisia din AUR Ialomiţa. AUR a pus la dispoziţie probele video necesare. Orice om care face un astfel de incident trebuie pedepsit exemplar”.

Ăsta e mesajul lui George Simion, venit miercuri, după acuzația de viol apărută luni. Eu înțeleg din el două chestii: 1. în timpul evenimentului AUR chiar s-a petrecut un viol.  2. AUR e la fel de nepregătit ca și celelalte partide pentru crizele de imagine.

Pentru că, dincolo de viol, cu asta avem de-a face. Timp de 48 de ore, de luni până miercuri, toată mass-media au difuzat titluri în care „AUR” apărea în același enunț cu cuvântul „VIOL”. Ținând cont de puzderia de mesaje AUR care conțin „copil”, „familie”, „valori”, „morală”, doar cuvântul „pedofilie” ar fi fost mai grav de atât.

În astea 48 de ore, AUR a încasat fără să riposteze. Dacă am compara asta cu un meci de fotbal, ar fi ca și cum în minutul 80 FC Opinia Publică avea un scor de 9 la 0 în meciul cu FC Partidul Lui George Simion. Și dacă, printr-o minune, se decide că violul (golurile) n-a avut loc și că FCGS câștigă meciul la masa verde cu 10-9, în mentalul colectiv evenimentul va rămâne ca unul în care auriștii au pierdut.

Și e doar primul astfel de eveniment, pentru partidul creditat – în fals, în opinia mea – cu 30% în sondaje. Dacă mai are ghinion de două-trei ori pe bune, plus ghinion de niște știri false bine montate, AUR se poate duce de la 30 la 5% până la alegeri și-o să plângă pe pragul electoral cu celălalt copil mâhnit al politicii românești, USR.

Și asta este, cumva, o veste proastă, deși nu-s fan AUR. Mie nu-mi place că România e dirijată electoral, în modul Emoțional, de ceea ce se numește Narativul Oficial. Pentru că după narativul ăsta stau niște forțe despre care știm ale cui sunt.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: