Bogdan Stoica – Al cui e mitingul, până la urmă?

Bogdan Stoica

Nație de schizoizi, asta am ajuns. Cum se întâmplă ceva, cum facem scenarii. Mitingul transportatorilor și fermierilor nu poate fi decât mâna rușilor, mâna AUR sau mâna…. ia stai, dar dacă oamenilor chiar le-a ajuns cuțitul la os?

Pentru același tip de camion, RCA-ul costă 1.700 de euro în Spania, 1.900 de euro în Franța și 2.800 de euro în România. Spaniolul și francezul merg pe drumuri bune, în mare parte autostrăzi, au carburanți buni și facilități în service-uri auto. Ai noștri nu. Ai noștri mai au și ghinionul de a fi români în țara lor, adică dați la o parte la încărcare-descărcare în favoarea firmelor care fac transporturi speciale și a firmelor ucrainene.

Fermierii stau și mai prost. Din recolta 2022 n-au vândut mai nimic, că era piața inundată de produse ucrainene, iar subvenția a venit târziu și mizerabil de mică, în condițiile în care criza gazului rusesc a scumpit cu 300% îngrășămintele chimice. Asta înseamnă că n-au mai avut bani de suficiente îngrășăminte și nici pentru inputuri (semințe și tratamente), așa că în 2023 unii au venit cu recolte și mai mici sau și-au pus firmele la vânzare pe olx.

Iar din toamna lui 2023 au tot apărut schimbări fiscale în rău. Sincer, eu mă mir că au ieșit în stradă doar transportatorii și fermierii. Ar trebui să ieșim toți.

După 72 de ore de proteste, încă nu m-am dumirit dacă avem de-a face cu un miting spontan, cu o făcătură electorală sau cu o operațiune rusească de destabilizare. Am remarcat, însă, blocarea protestatarilor care voiau să intre în București. Am remarcat și că cei din camioane și tractoare sunt oameni de bună credință, nu actori politici, cineva va trebui să dea socoteală pentru asta.

**** Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă.

 

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: