Bogdan Stoica: Am fost în stare gravă la doctorul Marcel Ciolacu

Bogdan Stoica

Câteodată, declarațiile lui Marcel Ciolacu sunt ca momentul ăla când te întrebi dacă ești afectat de vreo boală psihică. Așa am pățit ascultând cele mai recente declarații privind taxarea cu 10% a indemnizațiilor de concediu medical. Am trecut prin toate simptomele unui episod psihotic: nervi, depresie, râs.

“A fost o discuţie în coaliţie, ţinând cont că este, ştiţi, tehnica legislativă, că nu am voie să dau ordonanţă cât timp este în… Şi am avut o discuţie în coaliţie, liderii de grup şi domnul Simonis s-au pus de acord şi au trecut legislaţia. Vom vedea impactul”.

Doar întreb, nu vreau să deranjez pe bune: impactul nu trebuia estimat înainte să se oficializeze ideea? Nu așa se face? Când vine cineva cu o idee proastă de adus mai mulți bani la buget ce se întâmplă, dacă impactul nu este calculat? Se aplaudă? Se comandă o ciorbă de burtă? Ce discuții au loc acolo, exact? Că m-am enervat.

„Din ce ţin minte, au fost 274.000 de concedii date pentru că ne-a durut spatele. Au fost 187.000 de concedii medicale date în România fiindcă am strănutat şi am fost răciţi. Dacă vrem să încurajăm… deci trebuie făcută o distincţie clară între cei care au nevoie, se află într-o nevoie, care au o boală gravă, între doamnele însărcinate, concediu, ştiţi foarte bine că cheltuielile cele mai mari sunt când e copilul foarte mic”.

La pasajul ăsta am fost dezamăgit, aproape trist, datorită nivelul scăzut al logicii premierului. Până deunăzi, erai forțat să stai acasă zece zile dacă strănutai sau tușeai, indiferent de diagnostic, iar acum premierul țării este nemulțumit când lipsești de la muncă chiar dacă tușești sânge. Cât privește durerile de spate – eu propun ca premierul să muncească doar două ore într-un depozit logistic eMAG și pe urmă să-l privim cum se târăște spre biroul de resurse umane ca să-și scrie demisia stând pe burtă.

“Vrem să facem o ordine în România sau vrem să continuăm? Dacă vrem pentru răceală să dăm scutiri de impozite, dăm scutiri. Dacă vrem pentru o durere la spate şi n-am putut merge la muncă zece zile şi avem două milioane de zile de concediu pe acest specific, vrem să dăm scutiri de impozite? Foarte bine. Să ştiţi că nu le daţi numai din banii mei. Le dăm din banii la toţi”.

Aici am râs. Suntem într-o distopie a argumentului. Premierul Ciolacu crede că suntem supărați că nu sunt scutite de la impozitare câteva afecțiuni, nu că nu înțelegem de ce suntem taxați aiurea toți. De ce a pus o taxă pe bolile oamenilor în loc să scoată din sistem medicii care dau concedii medicale aiurea și oamenii care-și iau concedii medicale false, pe șpagă.

Concluzia: Marcel Ciolacu n-a înțeles nimic despre tot, iar acum ne arată că știe totul despre nimic.

Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: