Bogdan Stoica: Anti-povestea cu ouă vechi de la Huși

Bogdan Stoica

La Huși, Vaslui, unul sau mai mulți procurori DNA au finalizat o muncă titanică: prinderea unui doctor care a luat mită de 27 de ori în lei, ouă și găini. Știre, vă rog. Este vorba despre fostul coordonator al luptei cu pandemia. Aaa, atunci să fie heavy rotation. Iar publicul docil a livrat, până seara, un reach de câteva milioane de clickuri și afișări. În detaliu, lucrurile nu stau așa de bine. Nu există probe că doctorul a cerut mită, ci doar că a primit daruri, de la minim 10 ouă la maxim 500 de lei. Iar mituitorii – acuzați și ei de DNA – au spus că nu li s-a cerut nimic, dar pentru că operațiile chirurgului au reușit, au lăsat pe acolo câte o pungă și un plic.

Tot joi, la Timișoara, un profesor de excepție și niște studenți geniali au lansat la apă o barcă propulsată cu hidrogen. Știre. Dar fără heavy rotation, fără audiențe de milioane. Iar în detaliu, lucrurile stau chiar mai bine. Politehnica din Timișoara a mai produs și testat o bicicletă propulsată cu hidrogen și o mașinuță cu același combustibil. Toate trei emit doar apă, în loc de noxe, și sunt tot atâtea produse cerute de politicile Uniunii Europene, care a prevăzut și niște sume mari de bani pentru țările care implementează așa ceva pe scară largă.

Într-o țară normală, procurorii s-ar ocupa prioritar de șpăgile în sute de milioane de dolari care afectează guvernarea, cercetările privind hidrogenul ar avea un impact mai mare iar șpaga-mulțumire dată în ouă într-un orășel sărac cu un singur chirurg ar fi investigată, cel mult, de Protecția Consumatorului. „Nu mai dați cadou ouă vechi”, ar scrie pe autobuzul cu hidrogen care trece pe bulevardul din Huși, lăsând în urmă doar o dâră de apă.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: