Bogdan Stoica: Apel la decență. Opriți oamenii care spun adevărul

Bogdan Stoica

Ce mizerie. Ce ticălos de om! L-ai auzit pe ăla cu dezvăluirile privind explozia de la Crevedia? Auzi ce zice, că a lucrat și el pe o cisternă de-a băieților primarului din Caracal și că șmenul real era amestecarea de butan (gaz ieftin pentru butelii) cu propan, iar amestecul să fie vândut drept GPL, care-i mai scump.

Păi cum să spui așa ceva abia miercuri, după două zile în care atâtea echipe de control au rupt ușile la toate stațiile și depozitele GPL și au muncit să demonstreze că totul e în regulă, deși nu e?

Chiar nu mai are nimeni respect pentru munca de disimulare a afacerilor oneroase, pentru cordurile speriate ale oamenilor statului care discută pe whatsapp noile nivele de șpagă cu mafioții carburanților, pentru noile aranjamente birocratice care ascund viitoare nenorociri?

Chiar nu-i mai pasă nimănui de procurorul de caz, care, după ce că n-a făcut încă cercetarea la fața locului și nici nu i-a audiat pe patroni, acum se trezește că a omis încă ceva important: compoziția gazului din cisternele alea?

Unde vrea acest martor dubios să ajungem? La demonstrația că cele mai mari rafinării din țara asta vând la negru produse cu care niște mafioți fac alte produse cu care românii de rând își strică mașinile?

Știe acest nenorocit că numai de așa ceva nu avem nevoie, în condițiile în care partenerul strategic ne roagă cu cerul și pământul să nu-i mai dăm vești proaste, că le are deja pe ale lui?

Ce ne trebuie nouă atâta adevăr, așa, deodată? Îți spun eu: e mâna Rusiei. Putin însuși l-a pus pe băiatul ăla să dezvăluie ceva ce poate zgudui economia și politica românească.

Slava Ucraina.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL