Bogdan Stoica: Ăștia au inventat Impozitul pe Nevinovăție

Bogdan Stoica

Pe mine mă termină psihic faze ca asta, cu ordonanța Poliției. Zici că suntem o nație de oligofreni, ne angajăm isteric în dialogul pornit de cei mai proști dintre proști și nici prin cap nu ne trece să ne oprim un pic, să respirăm un pic și să ne uităm la toată tevatura. Cum a apărut? Cine face cel mai mult zgomot? Cine are de câștigat din asta?

Dacă sectoristul de pe vremea când eram eu  copil era tot atât de prost cât societatea civilă de azi, geamgiul n-ar fi pățit-o niciodată. Periodic ne dădea zgârci d-ăla alb, rezistent, să ne facem praștii, plus o droaie de bile de fontă, pe care spunea că le-a găsit. O făcea știind că după ce ne apucam noi să luăm la țintă turturele, mingi în aer sau vreun câine care ne mușcase, urma să spargem niște geamuri, pe care el urma să le schimbe. Dar sectoristul, nea Bădărău, s-a prins că-i hoț și, ca din greșeală, i-a făcut zob geamurile pe care le purta în rucsacul din lemn. De-atunci, geamgiul nu ne-a mai băgat în seamă.

De droguri zic, dacă nu te-ai prins. S-a apucat poliția să vâneze drogații. Dar pe vânzătorii de droguri când îi vânează. Sau pe traficanți. Încă suntem la zero capturi mari, la zero traficanți mari în pușcării, asta deși raportul Departamentului de Stat al SUA ne-a definit drept țară-sursă. Adică producători de droguri.

Plus că din toată schema pe larg contestată, discutată și negociată lipsește un subiect important. Dacă mă acuzi pe nedrept că-s drogat, iar analiza IML zice că nu-s, de ce plătesc eu analiza aia? Că e 1.400 de lei. S-o plătească agentul care a insistat să creadă că-s drogat, șeful lui, ăia care au scris tâmpenia de ordonanță, sau să se compenseze, prin Casa de Asigurări de Sănătate, ca o rețetă. Cum adică sunt nevinovat dar am cheltuit 1.400 de lei? Păi eu mă simt amendat, nu nevinovat. Sau, mai bine, impozitat.

Să verifice cineva ce firmă vinde trusele alea de testare, reactivii și markerii. Că din toată tevatura asta, eu atâta înțeleg: că nu vom avea mai puțini drogați în trafic și nu vor fi consumate mai puține droguri. Va fi doar un Ferrari în plus la mare, pentru că un nene se va umple de bani vânzând chestiile alea care m-au declarat nevinovat pe banii mei.

Dincolo de ridicolul situației, cineva să le ia temperatura Martorilor lui Ciolacu. Pare că nu-s bine. Finanțele și-au pus în cap tot mediul de afaceri cu eTVA, Internele ne-au ostilizat pe toți cu luatul permisului auto de-am’boulea. Pare că ăștia chiar nu mai vor să fie votați și nu știu cum să ne-o zică.

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: