Bogdan Stoica: Aventurile lui Clotilde în Greenfield

Bogdan Stoica

Foarte drăguță investigația Libertatea. E prima oară când cineva își bagă nasul în dosarele primăriței de la Sectorul 1. Apropo, poate te gândești, zilele astea, cum e posibil ca anumiți oameni politici să fie urcați din servă pe soclu și sunt dați cu praf de integritate astfel că 4 ani nimeni nu le suflă în ciorbă.Din perspectiva asta, ancheta din Libertatea arată că Clotilde nu mai are acel sprijin pe care l-a avut. Că s-au făcut planuri noi pentru sectorul 1. Alt primar, altă distracție.

Pe scurt: cel mai mare contract din banii Sectorului 1 vizează o școală și o grădiniță, ambele în Greenfield. Cartierul a pus la bătaie una bucată hectar teren, iar Clotilde s-a gândit să facă acolo ceva frumos, să nu diminueze valoarea de piață a cartierului: decât 15 milioane de euro.

Conform proiectului, vor fi vreo 6.000 de metri pătrați utili. Împărțim totalul la suprafață, ca Nicușor, și ne dă decât 2.500 de euro pe metrul pătrat.

Conform primăriei, în acest complex vor învăța 540 de copii și dacă repetăm calculul observăm că o să învețe fiecare cam de 27.000 de euro.

În caz că nu te pricepi: cu 2.500 de euro pe metrul pătrat îți cumperi penthouse inclusiv în Dubai, nu o școală cu gresie pe jos și lambriu de pvc pe pereți. Sau, în cheia cealaltă, cu 27.000 de euro îi cumperi copilului o garsonieră, nu un loc în bancă.

N-am să scriu nimic despre cine construiește minunea asta de școală. A scris deja Libertatea: „abonat la contractele de reabilitare termică (…) contracte cu Sectorul 2, Ministerul Dezvoltării, spitalele Primăriei Capitalei (…) UNPR (…) Gabriel Oprea (…) fost consilier la MAI (…) fiica PSD-istului (…) asociat cu sirianul (…) partener de afaceri cu fiul primarului din Voluntari”. Ce să mai adaugi la lista asta? Ce-ar mai fi de spus despre doamna Integritate? Votați-o, că e supercorectă. Ia uite ce școală frumoasă face!

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: