Bogdan Stoica: Bine ai venit în Dorelia!

Bogdan Stoica

Dacă mai aveai impresia că trăim într-o țară cu probleme, dar cât de cât normală, să știi că n-ai făcut bine deschizând acest link. Sunt aici să te dezamăgesc, exact ca primul balon de săpun pe un copil care suflă pentru prima oară prin cerculețul ăla.

Am trecut de „nu s-a știut de drone și s-a mințit”. Și de „s-a aflat de drone de la alții, că ai noștri habar n-aveau”. Chiar și de „ai noștri știau, dar n-au vrut să spună celor de la NATO ca să nu ne bage în război”. Am ajuns la „ai noștri știau, dar nu știau că știu”.

Paranteză: mai știi când a semnat Blaga pă șapte sute de milioane de euro, să luăm scule de securizare a granițelor pentru că așa erau condițiile tehnice impuse de standardul Schengen? Ei bine, le-am luat. Și sisteme de ecolocație care pot auzi drone și camere cu infraroșu care pot vedea dronele noaptea, și drone de mare înălțime care pot vedea dronele care circulă sub radar. Le-am luat pentru traficul de migranți, de țigări, de droguri. Toate sistemele astea au văzut dronele rusești care cad pe teritoriul nostru. Problema e că sistemele aparțin de Poliția de Frontieră și de Ministerul de Interne, care comunică cu Ministerul Apărării Naționale cum comunică George Simion cu Dacian Cioloș.

Le-a luat o săptămână alor noștri să-și dea seama. O săptămână de maximă inteligență. Ca atunci când îți suni disperat soția că nu-ți găsești telefonul, deși ai telefonul la ureche.

Asta dacă te mai mirai de ce unui șofer drogat i se bagă sub nas testul antialcool. De ce STS nu poate localiza apelul unei fete violate la Caracal. De ce se fac drumuri cu stâlpi pe mijlocul străzii și de ce suntem conduși de niște oameni pe care-i bănuiam de imoralitate, rea credință, chiar trădare, dar ne imaginam că știu, cât de cât, ce au de făcut. Ne-am lămurit zilele astea: oamenii sunt pa. Nu mai suntem România. Suntem Dorelia, o dictatură a tâmpeniei crunte.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: