Bogdan Stoica: Bine că au câștigat americanii

Bogdan Stoica

Alegerile astea au adus mai multe vești bune decât ai crede. Prima, și cea mai importantă, este că s-au terminat așa cum au dorit americanii: cu stabilitatea a peste 60 de procente, cu un PSD la treizeciși și un PNL la aproape treizeci. Influența Rusiei în România tinde spre zero, iar rusofilii sunt o masă neglijabilă. Că dacă erau mulți și puternici, ar fi votat-o pe populista mereu sonoră.

A doua știre bună este că epoca progresismului idiot, isteric, a tuturor rahaturilor invocate de diverse grupuri care vor doar să devină relevante și să decidă pentru toți în baza unor particularități de multe ori mimate, s-a dus pe Apa Sâmbetei. Dacă ar fi candidat singuri, probabil că useriștii n-ar fi făcut nici pragul de 5%. Așa, sprijinindu-se pe alți asemeni lor, de la FD și PMP, grupul de inadaptați politici își mai plimbă bășinile un mandat. Discret, pe lângă gard.

A treia știre bună este eșecul AUR. Îi zic eșec pentru că știu cât era obiectivul partidului, în nici un caz 14-15%. M-aș fi ofticat foarte tare dacă românii i-ar fi votat în număr mare luându-i drept patrioți și anti-sistem. Nu-s. Ăștia sunt doar niște oportuniști cu marketing bun și cu norocul de fi comparați cu cea mai antipatică femeie din România. Nivelul candidaților AUR din teritoriu a fost o glumă în alegerile astea. Dacă ar fi ajuns la butoane în număr mare te-ai fi simțit ca în Idiocracy.

Nu suntem bine, chiar cu atâtea știri bune: politic, economic, ca societate, suntem ca în anul în care l-am votat toți pe Iliescu ca să nu ne îmbolnăvim de Vadim Tudor. Dar puteam fi mai rău. Noroc că românii au ales răul cel mai mic.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: