Bogdan Stoica: Care-i faza cu pomenile electorale

Bogdan Stoica

Ca să te convingi că există un narativ, dictat de undeva și difuzat de mulți, caută pe google pomeni electorale. O să descoperi o droaie de conținut jurnalistic care vorbește despre diverse măsuri ale statului în contextul în care avem datoria externă în creștere, avem deficit bugetar, avem „probleme”.

Cum ar veni, oamenii care abia mai pot cumpăra pâine în fiecare zi și au redevenit vegetarieni ca pe timpul lui Ceaușescu, pentru că nu-și mai permit să cumpere carne, sunt mai puțin importanți decât bugetul și echilibrul financiar.E cumva haios, pentru că aceleași surse care azi mai au un pic și scriu „mai bine să-i omorâm, să scăpăm de povara care ne împiedică să zburăm liber pe cerul prosperității”, susțineau acum doi ani o logică inversă: să răbdăm toți închisorile domestice și măștile pe față în creierii munților pentru binele comun al companiilor pharma și pentru liniștea solară a lui Raed Arafat.

Pfoai, auzi, alimente mai ieftine. Da, unii oameni nu-și mai permit necesarul caloric pentru a rămâne în viață.

Pfoai, auzi, creșteri de salarii. Unii oameni nu mai pot plăti și alimentele, și energia, și medicamentele.

Pfoai, auzi, creșteri de pensii. Aproape că abia aștept să moară și ultimele generații de pensionari care au câte 40-50 de muncă. Ca să nu ne mai batem joc de ei. Oameni care au contribuit, fiecare în parte, cu milioane de euro la fondurile de pensii, și care acum primesc doar câteva bancnote și disprețul unor gunoaie cu tastatură.

„Da, dar vârstnicii își petrec bătrânețile la limita supraviețuirii nu doar în anul cu patru rânduri de alegeri”, de ce li se dă acum? După logica asta, Zelenski n-ar mai trebui să ceară populației Ucrainei sacrificii, că multe din arme se fură de către corupți.

Dacă ai prin anturaj vreun astfel de dăștept cu pomenile mereu în gură, spune-i din partea mea că nu e vina oamenilor obișnuiți că au sărăcit dramatic fix într-un an electoral. Că nu din cauza lor se suprapun alegerile peste foamete și lipsă de bani. Că partidele care-i finanțează narativul nu sunt paupere electoral pentru că se dau pomeni electorale, ci pentru că-s conduse de oameni mici și meschini. Și că e un mare, mare prost.

Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: