Bogdan Stoica: Cât crezi că valorezi pe Piața de Boșorogi?

Bogdan Stoica. Sursa: PS NEWS
Bogdan Stoica. Sursa: PS NEWS

Nu te cred dacă spui că nu te-ai gândit cum ar fi fost să fii tu acolo, bătut, înfometat, netratat și furat. Toți oamenii sănătoși la cap s-au gândit. Așa că m-am gândit să-ți spun cam cât ai valora dacă ai ajunge în situația aia. Cum ar veni, îți fac prospectul de lansare pe Piața de Boșorogi.

Dacă ești genul care acum face mult sport, mănânci sănătos, dar ai o meserie sedentară, cel mai probabil vei ajunge la azilul de bătrâni ca un nino-nino, cu creierii făcuți zob. Așa că vei fi pus la muncă, sau vei fi pus să-i îngrijești pe ceilalți pacienți. Pentru tine se vor încasa între 1.000 și 1400 de euro lunar, iar proprietățile tale vor aduce noului tău proprietar între 50.000 și 100.000 de euro. Randamentul tău va fi egal cu cel al unui apartament cu patru camere dintr-o zonă bună a Bucureștiului.

Dacă ești genul care mănâncă ce-i tună, bea nonstop, fumează și pierde nopțile aiurea, vei fi un bătrânel-legumă, incapabil să se mai miște singur. Pentru tine se vor plăti, așadar, circa 1.500-2.000 de euro, plus ceva bani de la Casa de Asigurări de Sănătate. Ești bun și așa: incapabil să decizi pentru tine, ai putea ajuta la obținerea de rețete greu pentru narcotice, sau ai putea deveni cogirant la cine știe ce formă de credit financiar. La ce stil de viață ai avut, puțin probabil să ai și proprietăți bune de valorificat, așa că bine-ți vor face ăia că nu-ți vor schimba scutecul zilnic.

Sigur, ai și varianta să-ți construiești cu atenție o carieră care să genereze suficiente plusuri cât să fii îngrijit unde vrei tu, nu unde vor ei. Sau să dezvolți o relație atât de bună cu urmașii încât să te îngrijească ei la bătrânețe, chiar în casa ta. În locul tău eu nu mi-aș face planul cu atâta naivitate. Supermarketurile te otrăvesc în fiecare zi, orașul tău te otrăvește în fiecare zi, de la diverse prostii politice ai ajuns să te cerți și cu rudele, iar economiile nu-ți sunt mari. Cel mai probabil, vei ajunge la unul din Azilurile Morții despre care vorbim azi. La cum au abandonat subiectul ai noștri pentru a se răfui politic azilurile astea vor exista, la fel, și peste 10-20 de ani.

 

 

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: