Bogdan Stoica: Ce-am scris in 2020 despre USR și AUR

Bogdan Stoica

„AUR este copilul din flori al Coaliției pentru Familie, acea structură care a încercat să impună o tâmpenie creștino-românească așa cum numai noi putem face. Pe de altă parte, dacă acceptăm existența unor organizații care militează pentru drepturile minorităților, ar trebui să acceptăm și voci care susțin dreptul majorității de a decide regulile jocului. Nu-s votant AUR, nu dau doi bani pe retorica asta naționalist-agresivă, așa cum nu dau doi bani nici pe retorica agresivă a celor de la USR-PLUS, cu eliminarea religiei ortodoxe din viața publică și introducerea unor tâmpenii progresiste în perioada inocentă a educației copiilor. Și fix din acest motiv mă bucur că a apărut AUR: acum au și useriștii un inamic de teapa lor. A creatorilor lor. Sau nu v-ați dat seama că dacă useriștii n-ar fi amenințat și batjocorit oamenii care vor neveste, vor la biserică, vor politicieni demni în fața străinilor, AUR n-ar mai fi apărut? Ura naște ură, așa că dacă vreți să găsiți explicația pentru retorica agresivă a celor de la AUR, verificați cine amenință permanent ceea ce apără ei: useriștii.

USR-PLUS s-a bucurat până la alegerile astea de un soi de protecție cretină. Nu puteai să zici nimic despre ei că erai catalogat ca retrograd, comunistoid, dușman al reformelor. PNL nu ar fi putut să ia niciodată din voturile USR. PSD nici atât. Na, că a venit AUR și exercită, acum, rolul de turnesol pentru intențiile politice USR. Și invers. Când AUR o să o ia pe arătură, să fiți sigur că USR-PLUS va fi prima voce care va indica grozăvia ce urmează să aibă loc. Cu AUR la masa unde se decide totul, o să fie mai bine. PSD va putea abandona accentele naționaliste tâmpite și se va putea concentra pe valorile autentice ale stângii: apărarea sclavilor din uzine și din clădirile de birouri, biciuiți mental la fiecare cinci minute doar pentru profitul unor băieți și o educație valoroasă, cu profesori competenți, nu cu idioții de azi. PNL se va putea rupe de deciziile populiste și va deveni partidul unde dacă nu ai o profesie ca avocat, notar, doctor, sau nu deții măcar o sifonărie, nu ai ce să cauți. Iar USR-PLUS și AUR, partidele cărora eu le văd un imens potențial totalitar, se vor anula reciproc. Vom avea, în sfârșit, o scenă politică în care rolurile sunt clare”.

Am scris asta în 2020, după alegerile generale. N-am greșit aproape deloc: PSD și PNL s-au coalizat deja, iar AUR și USR se pregătesc de alianță. O să fie fun de n-o să mai vorbim unii cu alții.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: