Bogdan Stoica: Ce-ar putea ieși bun din mizeria medicală în care ne aflăm

Bogdan Stoica

Urziceni: o femeie e lăsată să nască în curtea spitalului. Botoșani: o femeie e lăsată să moară în chinuri. Târgu Jiu: o femeie era gata să fie operată de hernie, deși era însărcinată. Astea-s doar cazurile din ultimele zece zile. Cretin să fii să nu-ți pui niște întrebări.

Ar trebui ca Rafila, ministrul acestor orori medical-umanitare, să-și dea demisia de onoare?

Ar trebui ca procedurile de verificare a activității spitalelor să fie altele?

Ar trebui o nouă strategie medicală națională?

În ultimii zece ani, managerii spitalelor au ajuns să provină exclusiv din mapele politice ale primarilor și președinților de consilii județene. Necontrolați vreodată, au ajuns să umple spitalele cu oameni de-ai lor, fie pe bază de relații personale, fie pe bază de nepotist și/sau șpagă.

Toți acești oameni, asupra cărora nu se exercită nici un fel de control, cheltuiesc chiar banii oamenilor pe care-i ucid cu nepăsarea sau neprofesionalismul lor. Și în afară de presă, care face doar audiență din ororile astea, nimeni nu face nimic.

Avem partide social-democrate, liberale, progresiste și naționaliste. În contextul ăsta, pare că le avem degeaba. Pare că am dat un iPhone unui trib din Amazon. Cum să vorbești despre o idee politică cu oameni pe care-i ucid polițiștii și medicii care nu-și fac treaba, cot la cot cu supermarketurile și distribuitorii de otrăvuri alimentare legale?

Poate că ne-ar trebui un Partid al Sănătății Alimentare, Partidul Antidrog, Partidul Pentru Autostrăzi și Partidul Protecției Consumatorilor. N-am fi primii. În Germania, un partid al profesorilor, fondat acum 5 ani, a ajuns a treia forță politică a Germaniei prin mesajele ei anti-migranți. Evident, nu se mai vorbește aproape deloc despre profesori la mitingurile acestui partid.

Ce vreau să zic este că, dacă partidele actuale nu răspund temerilor și dorințelor care vin din România profundă, riscă nu doar să piardă alegerile, ci și să dispară.

O să ne doară-n cot dacă partidul care a pus pe gard medicii leneși și corupți, polițiștii șpăgari și combinatorii de chimicale din mezeluri e de dreapta sau de stânga.

O să-l votăm pentru ce face, nu pentru ce reprezintă. Și asta e periculos, în condițiile în care democrația importată din Europa arată tot mai mult ca o dictatură a corporațiilor.

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: