Bogdan Stoica: Ce bine că au căzut dronele alea în România

Bogdan Stoica

Știu că sună invers, dar ai răbdare două minute. Nu mă bucur că s-au speriat de moarte locuitorii Deltei. Că se escaladează conflictul într-un mod care ne pune în pericol. Mă bucur cum mă bucuram în pandemie. Mă bucur că aflu cine e în jurul meu și la cine trebuie să fiu atent mai ales când sunt întors cu spatele.

Să explic: în pandemie, m-am trezit hulit de amici și prieteni că nu sunt îngrozit. Că nu port masca și când sunt singur pe stradă, că nu mi-am luat binecuvântarea de la Pfizer, că mă doare în cot de sloganul „ne vaccinăm și mergem la mall”. M-am trezit acuzat de tot felul de prostii, raționalitatea mea a fost pusă la îndoială. Secta de oligofreni, ipohondri și profitori m-ar fi încuiat în casă, m-ar fi izolat într-un lagăr sau m-ar fi pus la zid doar pentru nu mi-era frică de spaimele lor sau pentru că puneam întrebări care ar fi aprins lumina în camera unde ei făceau bani pe întuneric.

Acum, cu dronele, i-ai văzut pe ăia care strigă să ripostăm? Să ne băgăm? Să facem și noi o patrioteală, o ghepărdeală, o ceva? Ei bine, să știi că ăștia nu locuiesc în Deltă, nu au neamuri în Deltă și, în general, sunt vietăți urbane care nu suportă nici mirosul de pește, nici țânțarii. Ei vor să intrăm în război cu Rusia pentru interesele lor. Nu pentru oameni, nu pentru țară.

O să dau un  singur exemplu. Un băiat care ar fi vrut să fie președintele unui partid exact anul ăsta, când președinții de partid devin candidați la președinție. Un susținător fanatic al Ucrainei, inclusiv atunci când țara vecină n-a avut nici o problemă să ne falimenteze fermierii sau să ne paradească Delta. Imaginează-ți cum ar fi ca un asemenea om să devină relevant în politică. Să facă parte dintr-o majoritate guvernamentală sau să ajungă ministru, prim-ministru, președinte? Și să afli despre el că e gata să te nenorocească doar după ce e prea târziu. Din perspectiva asta, dronele rusești căzute în România au funcționat ca un test al adevărului.

 

 

 

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: