Bogdan Stoica: ce e amuzant la tentativa de asasinat asupra lui Trump

Bogdan Stoica

Sunt român, deci mă bucur, din când în când, de povestea cu capra vecinului. Această stare, desigur conservatoare si retrogradă, de care mi-e rușine, mi-a făcut duminica mai plăcută după ce un dobitoc spălat pe creier a încercat să-l asasineze pe Donald Trump. Imediat, am lăsat tot și am urmărit cu nesaț presa mainstream și politicienii. Urma să văd cum își scot două coaste ca să și-o, înțelegi? Cum să nu fie interesant așa ceva?

Și așa a fost. Exact ca la atacul asupra premierului slovac, presa și politicienii au ignorat cât au putut subiectul. Apoi l-au tratat cât să fie onorabil. Apoi au început ca proștii care o urăsc pe fata ucisă de urs pe Jepii Mici. „Păi nu el a adus violența în politica americană? Păi nu oamenii lui au intrat în Capitoliu?” Vă asigur, dacă presa noastră n-ar fi avut la îndemână niște cupola de foc și niște nunta lui Ianis, până duminică seara îl acuzau pe Trump că și-a autoasasinat urechea singur-singurel.

Politicienii români au fost mai discreți. Cumva, i-am înțeles. Până mai ieri, se întreceau să-l pupe direct în scutecul plin pe Joe Biden și să se distanțeze exemplar de excesele, extremismele și putinismele lui Trump. Acum, după ce a devenit evident și pentru Biden că Trump o să-i fure înghețata din Frigiderul Oval, politicienii noștri au de înghițit mult grapefruit, pentru că luni trebuie să se spele pe dinți, să-și dea cu vopsea roșie pe caracter (roșu de la Trump, nu de la Putin) ca să mai pupe vreodată alt scutec murdar.

Deloc interesat de destinul lui Trump, convins că numai un dobitoc poate fi fanul oricărui președinte american și un pic cunoscător al gheremezurilor practice ale politicii externe americane, las acum, în pragul unei noi ere politice, un sfat pentru românii care vor acces la Fundul Oval din 2024 încolo: nu mai vorbiți de rău pe nici un relevant de peste Ocean. Orice dement, fraier sau senil și-ar pune americanii președinte, se țin de o regulă: nu dezvoltă relații apropiate cu oamenii care l-au vorbit vreodată de rău. Exact ca Alexandru Lăpușneanu, care susținea că doar el îl poate face „bou” pe boierul Moțoc, pentru că „este boul meu”. Din perspectiva asta, toți cei care până acum, mă’nțelegi, au pus-o cu, z’dai seama.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: