Bogdan Stoica: ce efect ar avea Partidul Fermierilor și Partidul Șoferilor

Bogdan Stoica

Să nu râzi, te rog. În politică orice este posibil. Iar în politica românească, în contextul actual, este posibil orice la pătrat.

L-ai auzit, cred, pe nea Dănuț Disperatul Să Apară La Tv, indiferent dacă ester vorba despre alegeri locale, emisiunea iUmor, mitingul fermierilor sau – de ce nu? – Insula Iubirii. Vorbesc despre nenea cu căciula mițoasă, care apare în TOATE știrile despre proteste și care ieri, furios că i se pun întrebări logice, a amenințat că-și fac fermierii partid și o să vedem toți pe dracu.

Mi se pare o idee super. Românii nu au nici un partid dedicat politicilor agricole, asta deși în preambulul unei crize alimentare ce va fi generată de schimbările climatice. Dacă nea Caisă ăsta își face lecțiile corect, partidul ăsta poate lua un milion de voturi.

Dacă-și fac și transportatorii partid, cu promisiuni ca „motorină gratis familiilor tradiționale” sau „RCA 10 lei pe zi, doar în ziua în care faci accident”, saltă și ăștia un milion de hârtiuțe din butoiul cu voturi la care salivează PSD, PNL, AUR și UDMR (aș scrie și USR, dar o să ziceți că fac mișto de ei).

Politic vorbind, suntem ca în 1990, când oricine avea partid, cu diferența că atunci aranjase Ion Iliescu să ia PDSR 82%. Astăzi, pe post de Ion Iliescu avem TikTok, care încurajează conținutul creativ, vesel, aut of dă bocs. Rămâne să vedem cine rămâne pe tușă (terminați cu miștourile cu USR, chiar nu e ok să dai în cineva căzut deja la pământ).

**** Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă.

 

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: