Bogdan Stoica: Ce mi-a plăcut la mesajul de Crăciun al Papei Francisc

Bogdan Stoica
Interesant foc mesajul de Crăciun al Papei Francisc. „Port în inimă durerea pentru victimele odiosului atac de la 7 octombrie şi cer să înceteze operaţiunile militare cu şocanta continuare de creare a victimelor civile nevinovate”. Practic, și-a dat foc la mitră. E o poziție pe care n-ai s-o mai regăsești la mulți oameni de stat. Chiar săptămâna trecută, la ONU s-a încercat votarea unei rezoluții care condamnă intervenția israeliană în Gaza fără să definească Hamas ca organizație teroristă. E a patra în această formă, și, în mod bizar, toți acei oameni deștepți și echilibrați de la ONU se poartă de parcă ar fi silent partner pentru Hamas.

La câteva mii de kilometri distanță de Vatican mai are loc un eveniment interesant. Corporația Harvard, din jurul universității cu același nume, este distrusă puțin câte puțin de acuzații de admitere în funcție de rasă, plagiat și antisemitism. Totul a plecat de la faptul că rectoratul Universității a susținut că protestele studenților care au scandat mesaje pro-Hamas și apeluri la genocidul evreilor nu sunt proteroriste sau antisemite.

Acum unii profesori cer guvernatorului statului Massachusetts o nouă structură de guvernare a școlii cu cel puțin un membru al consiliului care să reprezinte interesul public, așa cum o clauză din Constituția statului Massachusetts permite. Este a doua trântă pe care o ia Harvard, după ce în iunie Curtea Supremă a decis că preferințele rasiale pe care Harvard le folosea la admitere sunt neconstituționale.

Dinamica arată că s-a creat o legătură între atacurile împotriva Israelului și curentele progresiste extremiste bine prețuite în acest moment în Europa, dar și că Biserica Catolică s-a poziționat împotriva noii ordini. Iar asta e bine. Lucrurile se dezechilibraseră grav, cel puțin la nivelul UE s-a trecut cu mult pragul de disconfort. Poate că din chestia asta se vor naște și alte idei benefice: cum terminăm cu birocrații nealeși din CE și UE, care impun țărilor agende care n-au nimic de-a face cu interesul națiunilor?

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL