Bogdan Stoica: Cel mai prost moment să înceapă școala

Bogdan Stoica

Este cel mai prost moment să înceapă școala. E încordare de la un capăt la celălalt al societății. Oficialii au decis să caute droguri doar în buzunarele copiilor, de adulți nu se pot atinge, că au pile. Aflată în căutarea resturilor primei drone rusești căzute în România, armata a mai găsit o dronă. Ciolacu e foarte sigur că nu mărește tva-ul, dar nu se știe sigur dacă-l mai sună ăia de la UE să-i dicteze reforma cuvânt cu cuvânt. AUR a ajuns un partid atât de mare încât nu are destui politicieni cu care să-l populeze, parcă-i vezi și p-ăștia că aduc o sută de mii de pakistanezi. Peste toate, ieri am crezut că-mi cad ochii pe jos, după ce am văzut la tv un spot publicitar ISU. Să mor, așa zicea la televizor, că ISU a mai deschis o stație de pompieri, apelați cu încredere. Sloganul „primele 3 explozii sunt moca” mai lipsea.

Mă întorc la școală. Prima zi de școală. Mă aștept la orice. În loc de preot care să binecuvânteze elevii – oricum e reacționară povestea asta cu religia, Europei nu-i place – probabil o să țină discursuri niște câini antidrog. Iar după aia ar fi mișto să urmeze vreun politician care să spună că rechizitele au fost scumpe anul ăsta din cauza lui Putin. Finalul ar trebui să aparțină unui militar, care să spună că nici o dronă nu a căzut în România și să invite elevii de clasa a 8-a, că-s înalți cât mine, să se înscrie în Armata Română.

Bineînțeles că n-a mai pregătit nimeni prima zi de școală. În alți ani vedeai primarii că asfaltează străzile spre școli, că subvenționează niște ghiozdane pentru copiii amărâți, niște polițiști fluidizând traficul. Azi n-o să mai fie nimic din toate astea. Doar florăresele, care fac în fiecare an, în prima zi de școală, vreo 250 de milioane de euro la negru, vor fi la datorie. Ultima tradiție școlară care rezistă: când dai copilului buchetul de flori ca să-l dea doamnei care să-l ducă în cancelarie de unde o să-l cumpere mai târziu o florăreasă.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: