Bogdan Stoica: Cine e candidatul lui Coldea la Primăria Capitalei?

Bogdan Stoica

Pe bune, n-ai cum să nu-ți pui întrebarea asta. N-ai cinci ani, sigur îți amintești alegerile trecute, când candidații erau sortați prin stenograme de presă, reținere, arestare sau condamnare. Ții minte că atunci te gândeai că prea îi ia doar pe unii și pe alții îi lasă în pace? Și atunci de ce te-ai gândit că acum nu e tot așa? Cum ai putut să crezi că băieții ăștia așteptau să vadă cine iese câștigător în alegeri, în loc să se implice în sprijinirea unuia sau altuia?

Deci, te rog să te gândești care ar putea fi candidatul sprijinit de Coldea la Primăria Capitalei: Nicușor Dan, Gabriela Firea, Popescu Piedone sau Sebastian Burduja? Până termini, îți scriu cum am ajuns eu la un răspuns.

Nu cred că e Burduja. Dacă era Coldea în spatele acestui tip, l-ai fi văzut eviscerat de presă pe Nicușor Dan, eventual târât un pic pe la DNA, pentru că singurul electorat non-Burduja e la matematician.

Nu cred că e nici Piedone. Are două probleme mari care-l fac incompatibil cu un câmp tactic. Devine incoerent când se enervează și denotă o lipsă totală de strategie electorală, capitol la care stăpânii câmpului tactic sunt campioni mondiali.

Ar putea fi Gabriela Firea, pentru că a avut și ea niște culoare de creștere, soțul ei, atât de controversat, a scăpat mereu de brațul legii, și a ajuns candidat când nimeni nu mai credea asta, dar ca prin minune, presa, la unison, l-a făcut muci pe doctorul Cîrstoiu. Dar dacă doar Nicușor Dan ar fi stat între Primăria Capitalei și Gabriela lu’ Coldea, te asigur că matematicianul și-ar fi furat-o grav pe partea legislativă.

Așa că singurul meu suspect rămâne Nicușor Dan. El trebuie să fie candidatul lui Florian Coldea. Nu există nici o fotografie mai strâmbă cu el. Nici o stenogramă a unei discuții mai neprincipiale. Nici un memoriu la presă, nici o babă furată de locul din cimitir, nici o plângere penală la adresa lui. Și e peste tot. E așa cum ar fi promovat un candidat care are în spate Forța câmpului tactic. Până și nenorocitul de Tiktok, deși are algoritmi de-a dreptul anti-politică, îi ascunde pe toți candidații în afară de Nicușor Dan.

Cu speranța că ai remarcat că n-am făcut nici o trimitere la nașterea USR, partidul lui Nicușor Dan, pe un culoar trasat prin politica românească cu forța specifică unor servicii de informații, pentru că nici nu mai e nevoie să pomenesc asemenea banalități, mă aștept să nu mă acuzi de pesedism sau putinism după ce ai citit acest text și chiar să petreci câteva minute încercând să răspunzi la întrebarea din titlu. În fond, gândirea critică face bine. Weekend plăcut.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: