Bogdan Stoica: Cineva să aducă fărașul pentru Mircea Geoană

Bogdan Stoica
E atât de greșit ce a zis încât nu știu de unde să încep. Credeam că e clar măcar că o asemenea temă este rezervată femeilor din politică. Sau bărbaților interesați și în nume propriu de subiect. Geoană se află la vârsta la care nu mai poate însărcina pe nimeni decât cu task-uri de birou, deci interesul personal nu există. Nu e nici femeie, deci nici discuția de tip „mă pricep” nu poate fi invocată. Ce mai rămâne? Un răspuns elegant pe care-l dai, în care să invoci specificul local, starea societății, legislația.
În nici un caz nu era cazul să zică când și cum să se facă avortul. Sau că soarta unei singure femei trebuie pusă în umbra unui obiectiv guvernamental privind natalitatea. Sau tâmpenii, precum „să creăm condițiile ca tinerele mame să nu aleagă să facă avort”. Chiar sunt curios cum s-ar putea face asta. Le dăm o garsonieră și un venit pentru că și-au tras-o cu un necunoscut la un festival? Facem niște creșe mari undeva pe câmp? Sau le schimbăm buletinul, ca să pară că au 18 ani și să nu-și mai ia hate?
E o mare dezamăgire pentru mine această poziționare a lui Geoană, care-i pulverizează bruma de electorat. Nu credeam, dar mi-ar fi plăcut să cred că e omul americanilor. Că e o rotiță importantă dintr-o complicăciune de ceas. Să-l văd așa, ca pe un arc rupt pe podeaua unei ceasornicării, îmi displace profund.

Autor

  • Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: