Bogdan Stoica: „Ciolacu președinte”. Și pe urmă ce facem?

Bogdan Stoica

„Ciolacu președinte”. Să zicem, de dragul discuției. Are cel mai mare partid în spate, stă cel mai bine în sondaje, nu e imposibil. Și pe urmă ce facem?

„Rolul Preşedintelui este de a reprezenta statul român şi de a fi garantul independenţei şi integrităţii teritoriale a ţării”. Ți se pare că Ciolacu este potrivit pentru reprezentare? Ți se pare că poate garanta independența sau măcar integritatea țării? Îl vezi înțelept într-o situație tensionată cu Putin al Rusiei sau cu Orban al Ungariei?

„Presedintele veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”. Aici hai să râdem împreună și să trecem peste. Suntem în țara în care nu doar portarii dorm in post, ci și cea în care medici ultrașcoliți mierlesc pacienți prin spitale.

„În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată. Preşedintele României se bucură de imunitate. Preşedintele nu poate fi tras la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului. În cazul săvârşirii unor fapte grave, prin care se încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat după consultarea Curţii Constituţionale”. Hai să râdem din nou. Am avut cel puțin un președinte care a urinat hăhăindu-se pe Constituție, cu toată familia lui, și nu s-a întâmplat nimic.

„În exercitarea atribuţiilor sale, Preşedintele României emite decrete privind tratatele internaţionale încheiate în numele României, mobilizarea forţelor armate, respingerea agresiunilor armate îndreptate împotriva ţării, instituirea stării de asediu sau stării de urgenţă”. Ți se pare că Ciolacu e potrivit pentru astfel de momente? Dacă mâine începe o nouă pandemie, sau intră rușii pe Poarta Siret, crezi că Ciolacu o să reacționeze așa cum trebuie?

Cum ziceam, Ciolacu pleacă cu prima șansă în cursa pentru președinția României. S-ar putea să-l și votezi dacă nu-ți plac ceilalți candidați sau dacă ajunge în turul doi cu un candidat pe care-l urăști. Și pe urmă ce faci?

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: