Bogdan Stoica: Conspirația mea preferată

Bogdan Stoica

”Avem un departament extrem de performant care se ocupă de un concept care se numește inginerie socială. ”Pe scurt, noi putem să te determinăm să faci o acțiune pe care noi dorim să o faci împotriva voinței tale. Și, cum să îți spun, să îl faci cu plăcere și să îți dorești să faci treaba asta. Aici e frumusețea”. E un citat din Anton Rog, șeful departamentului Cyber Security din SRI, într-un interviu acordat anul trecut și care seamănă destul de mult cu ce s-a petrecut duminică, 9 iunie.

În cele mai optimiste scenarii, PSD și PNL aveau 48% dar au luat 56%, deși în ultimile șapte zile n-au lansat nici un mesaj european și s-au căsăpit ca dușmanii de moarte, nu delicat, ca partenerii. În cele mai pesimiste scenarii AUR avea 20% și a luat 14%. Un sfert din diaspora care a votat este reprezentantă de moldoveni care au și cetățenia română și pe care n-ar fi trebuit să-i pasioneze așa tare soarta României în UE. Per total, în toată Europa oamenii au mințit în sondaje și au votat pe tăcute partide populiste și extremiste, iar românii au mințit în sondaje și au votat majoritar PSD și PNL? Pe bune?!

Ar fi putut fi doar un scenariu tâmpit dacă nu s-ar mai fi întâmplat ceva. Oameni puternici și faimoși din PSD și PNL, împotriva cărora nu puteau spune nimic nici măcar liderii Ciucă și Ciolacu, și-au furat-o ca la concurs. Sunt orașe și județe în care reprezentanții ambelor partide au fost trimiși în istorie iar voturile au fost câștigate de niște majorități care au votat pentru prima oară cu precizia unor alegători cu vechime, viziune strategică și geopolitică. De multe ori, cei trimiși acasă prin vot sunt asociați unor cercuri de putere pomenite în cel mai mare scandal românesc, cel al generalilor Coldea și Dumbravă. UDMR-ul prea bine sincronizat cu Orban al Ungariei abia a făcut pragul, iar cel mai periculos partid din România prin potențialul conflictual pe care-l are, adică REPER, a fost redus la nivelul de echipă de fotbal de scară de bloc. De menționat și că votul de duminică a exportat-o pe Diana Șoșoacă la Parlamentul European, alături de Luis Lazarus. Datorită lor, toți ceilalți 30 de europarlamentari români vor fi tratați foarte bine.

Dacă n-am fi o țară suverană, membră de bază a NATO și UE, aș fi crezut că americanii au conlucrat cu SRI pentru două obiective: o guvernare stabilă care să reducă șansele rușilor de a destabiliza România și o curățare a clasei politice de elemente aflate sub controlul ocultei foștilor ofițeri de informații.Iar eu, ca un nenorocit de trădător de țară, aș fi aplaudat la vedere ambele inginerii sociale.

Dar așa ceva nu există. În fond, suntem o democrație consolidată.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: