Bogdan Stoica: cu ce seamănă momentul Lasconi de la USR

Bogdan Stoica

Ai văzut sinuciderea politică a USR, de la finalul săptămânii? Nu, nu vorbesc despre Cosette, care-și ia userismele și-și face alt partid. Vorbesc despre cazul Lasconi, primărița arsă cu fierul roșu al progresismului.

Pentru cine s-a trezit mai târziu, faptele. Elena Lasconi, fost reporter ProTV și primar USR la Câmpulung Muscel, a povestit într-un interviu că a votat DA la referendumul familiei, via povestea expresiei „familia este formată dintr-un bărbat și o femeie” care face din Constituția României cea mai importantă miză a progresismului. Nu mai ofer detalii, ai netul la dispoziție. Nici n-a apărut bine interviul și fiica primăriței s-a dezis de ea la modul mama mea e nașpa. A folosit expresii precum „discriminare jegoasă”, deci nu detaliez. Apoi s-a trezit Drulă și i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă de pe lista USR pentru europarlamentare: „discuția afectează campania”. Lasconi a zis „da”. A reamintit că pune preț pe faptul că e creştină, ortodoxă şi consideră că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat” și a tăcut. Teoretic, scandalul s-a terminat. În realitate….

Toți membri USR care au practici sexuale tradiționale, ca să fiu elegant, știu că și-au pus cruce evoluției în partid. Că dacă vor dori să ajungă sus, politic vorbind, vor trebui să facă niște declarații de credință în valori pe care nu dau doi bani.  Că dacă la PSD trebuie să marci banu, la PNL să te culci cu cineva și la AUR să fii tupeist, la USR trebuie să te lepezi de niște chestii în care crezi. Că tocmai s-a reinventat dosarul de cadre, menit să spună dacă ai „comportamente dujmănoase partidului”.

Toți votanții USR cu aceleași păreri ca cei de mai sus se văd puși în fața unei dileme morale. Să-i voteze pe ăștia ca să ce? Să aștepte să se generalizeze genul [sta de epurare pe criterii politice? Într-un viitor gestionat politic de USR, sunt șanse ca astfel de opinii să fie considerate dușmănoase și la muncă, și la școală, și când cumperi un apartament? „Cum ai votat la referendum? Ai spus vreodată bancuri cu lesbiene? Ce crezi despre faptul că melcii sunt hermafrodiți? Aha…”

Micul mare tărăboi arată, încă o dată, că votanții și membrii USR sunt mult mai mișto decât conducerea USR. Cu toate schimbările de la vârf, partidul încă este condus de unii care parcă bifează căsuțe pe un chestionar pe care nu l-au făcut ei, atât sunt de înverșunați și de neconvingători în același timp. Păcat de resursa umană risipită pe prostiile astea.

La final, ca să nu crezi că ești pus în fața unui moment istoric inedit, îți las un citat dintr-un ziar românesc interbelic: „În ultimii cinci ani au fost arestați la Moscova 50.000 de copii intre 12— 15 ani, mulți care trăiau in gunoi, cerşind o bucată de pâine. Acestor copii li se spune, în repetate rânduri de către statul bolșevic: „Vrei să nu mori de foame? Batjocorește pe Dumnezeu, servește  G.P.U.-ul, denunţă-ţi frații și părinţii sau inrolează-te in Armata Roşie”.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: