Bogdan Stoica: cum a ajuns Guvernul agentul electoral al lui George Simion

Bogdan Stoica

A zis vineri George Simion că România se bagă într-un angajament periculos de asigurare a securității Ucrainei. Că s-a discutat la Davos, că ne băgăm aiurea în război, că e trădare. Și-am zis: hai să verific ce zice extremistul ăsta.

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe e petrecere hippy. Avem un comunicat care spune că doamna Luminița a fost la Davos la o dezbatere cu un lituanian și un polonez, al comunicat care spune că doamna își dorește consolidarea dialogului României cu Oman-ul și încă unul unde aflăm că doamna Luminița l-a primit pe noul ambasador al Armeniei. Nici o referire la Ucraina.

Pe site-ul Președinției României coerența e la același nivel. Aflu că președintele a semnat vineri trei decrete: acreditarea noului ambasador român în Thailanda și pensionarea a trei judecători. Din nou, nici o referire la Ucraina. 

George Simion nu este, așadar, un profitor al momentului, care minte de îngheață apele, ci singurul comunicator din partea statului român pe tema asta. Ca să fim clari.

Noroc cu oamenii lui Zelenski. Ucrainenii au transmis un comunicat de presă care zice că:

  1. Ucraina a început la Davos negocierile cu România în vederea încheierii unui acord bilateral de securitate.
  2. La negocieri participă din partea României secretarul de stat MAE Iulian Fota.
  3. Negocierile marchează avansarea relaţiilor bilaterale la nivelul de parteneriat strategic.
  4. România şi-a afirmat încă o dată sprijinul nemijlocit pentru independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei.

Acum, pe bune: ce e asta? Cum e posibil să afli de la alții ce fac ai tăi? Ce mandat și ce limite de negociere are Iulian Fota? Cine a stabilit brief-ul pentru discuția asta? Cum adică ne-am afirmat sprijin nemijlocit pentru integritatea teritorială a Ucrainei? Cum ne propunem să garantăm așa ceva?

Cineva să-i ia microfonul lui George Simion și să spună ce e de spus. Că altfel înseamnă fie că ăsta are dreptate, fie că actualul guvern, chiar și președintele, fac orice ca ăsta să câștige alegerile.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: