Bogdan Stoica: Cum ajungem de la pacienți oncologici la prăjiți și la sparți

Bogdan Stoica

Păcat că ofensiva din Gaza l-a făcut invizibil pe ministrul Sănătății. Rafila a povestit de ce nu susține proiectul pentru legalizarea canabisului de uz medicinal. Cică are „o componentă perversă”, că e prezentat ca fiind destinat bolnavilor de cancer dar lasă loc pentru tratarea oricărei dureri și afecțiuni, inclusiv pentru „durerea sufletului”: „Ce scria acolo (în nota de fundamentare – n.r.) pe mine m-a lăsat cu gura căscată. Toate tipurile de dureri, dureri de dinţi, dureri menstruale, dureri de cap, indispoziţii, chiar şi durerea sufletului trebuia tratată tot cu canabis. De la  sprijinirea pacienţilor oncologici până la a trata orice fel de dureri cu canabis era o distanţă mare”.

Așa că am citit și eu nota aia de fundamentare, semnată de doi specialiști medicali și de Emanuel Ungureanu de la USR. A fost fun, m-a bușit râsul de vreo două ori. Am și extras lista cu afecțiuni pomenite în documentul USR ca având o soluție medicală rezonabilă în canabis. Uite-o:

scleroză multiplă, creșterea apetitului, reducerea pierderii in greutate, psihoza, sindromului Tourette, epilepsie, Alzheimer, artrita, astm, cancer, boala Crohn, glaucom, diabet, obezitate, dureri menstruale, durere neurogenă, durerea cronică, inflamaţii, infecţii bacteriene, creşterea osoasă, greaţă, vomă, spasticitate memoria, somnul, funcţionarea imună, depresie, tulburări de anxietate, tulburări de somn, tulburări neurologice.

Un delir. Dacă se urmărește apariția unei legi care să permită folosirea canabisului pentru toate astea, am pus-o definitiv. Orice copil, orice adult și orice bătrân are cel puțin 5 din probleme de mai sus. Zilnic!

Îți dau chiar exemplul meu, de ieri: n-am mâncat nimic până la 5 după-amiaza, deci aș putea avea o problemă cu apetitul; de vineri trăiesc cu psihoza celui de-al treilea război mondial; mă cam dor încheieturile, deci s-ar putea să am artrită; dureri menstruale n-am, dar am durere cronică la clavicula aia ruptă; inflamaţii am, la o măsea; deci am și infecţii bacteriene; mi-a fost greață după tocana aia; cu memoria nu stau grozav când mă iei repede pentru că am tulburări de somn; iar tulburări de anxietate am mereu, la semafor, când întârzii la întâlniri.

Practic, ieri aveam nevoie de canabis pentru zece probleme medicale așa cum apar ele în expunerea de motive la noua lege a canabisului așa cum o văd useriștii. Hai, recunoașteți și voi că e doar despre pacienții oncologici.

Încă ceva, că uit: știi cum e denumit proiectul de lege userist, în expunerea de motive? „Victoria”. Cât de tare, bro, spune și tu….

Documentul poate fi citit AICI.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: