Bogdan Stoica: Cum distrug birocrații ajutoarele sinistraților

Bogdan Stoica

Iar am citit o știre, iar mă enervez. Se dau iar ajutoare financiare. Fiecare familie de sinistrați în urma inundațiilor recente va primi un ajutor de urgenţă de 15.000 lei pentru achiziţionarea unor bunuri de bază în gospodărie, care se adaugă ajutorului de 10.000 de lei deja anunțat. Dar e și un clenci aici.

„Sprijinul va putea fi folosit pentru achiziţionarea unor bunuri de bază în gospodărie, precum maşină de spălat, aragaz sau frigider, combustibil pentru încălzire sau gătit. Beneficiarii ajutoarelor vor încheia un acord cu agenţiile locale de plăţi, pentru ca ulterior să prezinte documente doveditoare pentru cumpărături, iar sumele neutilizate sau nejustificate vor fi returnate”.

Deci, statul oferă un ajutor financiar pentru Altex, Flanco, eMag, Dedeman și firmele lui Borcea. 35 de milioane de lei, vreo 7 milioane de euro. Pentru că niște birocrați din niște birouri uscate și climatizate au decis de ce au nevoie niște oameni cărora le pute părul a noroi și rațe moarte.

Ferească Dumnezeu să-ți iei un porc de o sută de kilograme, niște haine că pe ale tale le-a luat apa, o tabletă pentru școală, sau nutreț pentru singura capra care a scăpat și care e sursa de lapte proaspăt a lu ăla micu’. Ăla micu’ să bea gpl la micul dejun, ca toată lumea.

Visez la ziua în care politicienii vor avea, prin tot aparatul ăla birocrativ și amorf, obligația de a discuta cu oamenii pe care-i vizează cu orice măsură și de a justifica măsurile luate prin studii profesionale de reziliență și sustenabilitate. Când nu vor mai lua decizii ca imbecilii, ca naivii sau ca niște profitori cinici.

Visez ca prostul.

 

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: