Bogdan Stoica: Cum se autodistruge PNL via Boloș şi de ce

Bogdan Stoica

Acum câteva zile, Marcel Boloș spunea că sistemul E-Factura a fost bine primit, dovadă cele câteva milioane de facturi prezente deja în el. Că merge, că serverele-s brici, numa’ succese. Problema e că softurile care monitorizează astfel de servicii online arătau că în ultimele 72 de ore e-factura a funcționat doar 38 de ore Probabil cele câteva milioane de facturi au venit toate de la emag, reprezentând ce s-a cumpărat luni online, la cafeluță.

Acum o zi, Marcel Boloș ne-a amintit că și concediile de sănătate vor fi impozitate cu 10%, via contribuții de sănătate. Nu-mi dau seama ce altă țară mai impozitează cancerul, leucemia, căzăturile pe gheață, mucii și spike-urile de glicemie, probabil că nu multe. Reacția la decizie a fost românească: cu mame, cu morți, cu de-astea, direct din fibra poporului.

Nu-mi dau seama dacă Boloș are vocația sacrificiului politic, dacă cei de la partid îl împing să facă periodic declarații care enervează sau dacă Ciolacu și-a propus să-l facă nepopular. Observ doar că tot ce face Boloș se răsfrânge asupra PNL. Iar PNL se pregătește de alegeri. Asta n-ar fi atât de grav, în condiții normale, în care și alți lideri PNL fac și desfac, propun și decid alte lucruri, parte a guvernării. Problema e că ceilalți nu sunt, nu se văd, pare că sunt încă la vestiar. Pe tot terenul PNL aleargă doar Boloș, lovind cu mingea oamenii când în plină figură, când acolo unde îi e greu voinicului. E ca o sinucidere politică prin reprezentant legal. Ca atunci când soacra, cu un topor în mână, te pune să semnezi actele de donator de organe. Ca atunci când guvernul Gigurtu s-a dus să semneze ruperea Transilvaniei de România. Apropos, ghici ce partid a crescut în România Mare după ce am cedat acel teritoriu? Legionarii.

N-ar fi fost mai bine ca problema concediilor medicale prea numeroase să fie abordată de Colegiul Medicilor și Procuratură, care să-i facă pe medici să nu mai semneze pe atâtea false afecțiuni? De ce s-a ales varianta asta în care oameni suferinzi pe bune sunt amendați? Unde e logica în tot demersul ăsta, dincolo de problemele de imagine pe care le crează pentru PNL?

**** Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: