Bogdan Stoica: De ce n-ar fi rău să ajungă Iohannis la NATO

Bogdan Stoica

Știi că nu-s fan, că nu văd de ce l-aș lăuda nici când o nimerește, și că, în general, nu-l consider mai puțin toxic decât Iliescu sau Băsescu. Dar mă văd nevoit să susțin – dacă e adevărată – povestea în care președintele României ajunge managerul operațional al NATO. Ne-ar prinde tare bine.

Sau nu te-ai uitat cine e contracandidatul lui? Mark Rutte, fostul prim ministru al Olandei. Olanda, cea care ne-a pus tot timpul bețe în roate, ca nu cumva portul Constanța să concureze portul Rotterdam. Olanda, care a trebuit șpăguită cu niște achiziții ca să accepte să intrăm în NATO. Olanda, care s-a opus aderării la spațiul Schengen până s-a făcut de râs și a făcut rocada cu Austria. Olanda lui Timmermans, care ne-a parcat pe tușa unei justiții nu cu mult mai corupte decât cea a Olandei doar pentru că bătuse palma cu niște demenți de la noi să-și bage toți contracandidații la închisoare.

Iar Rutte mai are un defect major. Dacă Iohannis n-a făcut mare lucru, Rutte a făcut. Olanda este acum o țară în care orașele mari sunt nesigure, prostituția e la cota maximă, iar mafia drogurilor e la fel de puternică cum erau cartelurile columbiene în anii 80, asasinează polițiști și politicieni fără să ezite. După standardele mele, Rutte este un tip profund corupt, pentru că nimeni nu poate conduce atât de prost.

Păi pe lângă Rutte, cu toate problemele și cu toată românofobia lui, inactivul Iohannis e parfum.

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: