Bogdan Stoica: De ce se îneacă românii la mare și cui folosește asta?

bogdan stoica

E delir pe net: mai toți cei care voiau să protesteze împotriva noilor măsuri fiscale, dar își luaseră deja bilete la Untold, iar apoi au vrut să refacă mitingul din 10 august la care i-a bătut Jandarmeria, dar parastasul s-a suprapus peste SummerWell și-au găsit, în sfârșit, liniștea: marți a fost zi liberă, numai bună pentru a înjura pe net poporul român care, iată, se smulge din brațele vașnicilor Salvamari și se îneacă în Marea Neagră. Caz închis: suntem niște tâmpiți, Biserica Ortodoxă și Ion Iliescu sunt de vină.

Nu se întreabă nimeni de ce atât de mulți oameni simt nevoia să se ia la bătaie cu băieții de la Salvamar, un fel de controlori ITB, care n-au decât două tonuri pentru discuție: răstit și urlat, indiferent dacă ești la 10 metri de mal sau doar ți-ai băgat gleznele în apă.

Nimeni nu-l întreabă pe Arafat dacă oamenii ăștia – altfel extrem de utili – au făcute și niște cursuri de comunicare, nu doar de înot și de prim-ajutor.

Nimeni nu-l întreabă pe ministrul de Interne de ce nisipul mă-sii nu avem pe plaje măcar câte o rulotă de poliție.

Și nici un sociolog n-a fost chemat să explice de ce oamenii cu mai puține lecturi, care au fost mințiți de Guvern și Președinție timp de cinci ani pe tema pandemiei, a războiului și a scumpirii energiei, tind să nu mai ia în seamă nici un fel de sfat sau indicație atunci când vin din partea statului.

Nu se întreabă nimeni nici dacă suntem, așa cum se prezintă, în topul înecaților de pe plajele lumii sau există și alții mai kamikaze decât noi.

Important este doar să existe un zgomot asurzitor de presă. Săptămâna trecută a fost Gheboasă, săptămâna asta sunt înecații, probabil săptămâna viitoare vom avea din nou un subiect monden. Cât timp românii sunt asurziți cu aceste non-subiecte, furtul de bani publici și de libertăți poate continua nestingherit.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL