Bogdan Stoica: De ce e Ciolacu furios pe Geoană?

Bogdan Stoica

Îmi place tot mai mult de Mircea Geoană. Omul n-a înțeles nimic. E pe toate platformele de știri, neobosit în a părea bine îmbrăcat, calm și rege al frazelor fără conținut. Parcă mă uit la un clip cu Gică Petrescu, la 90 de ani cântând ceva ce cânta și la 28 și dând anemic dintr-un șold într-o tentativă de mișcare care acum 70 de ani însemna vivacitate.

De-aia nu-l înțeleg pe Ciolacu. Agresivitatea și violența nu-și găsesc locul când te iei de un fost. Cum ar fi să-l vezi pe Alex Velea criticându-l pe Gică Petrescu? Că ce, alea-s versuri, aia-i coregrafie, de unde pantofii ăia de sărac, nu așa se face, tataie. Ar fi de porc.

Ciolacu: „Nu poți să vii să ridici pretenții să fii viitorul președinte al României cu niște șmecherii ieftine din 92-96. România s-a schimbat Avem o obligație de a ține ritmul cu o dinamică pe care n-am mai întâlnit-o, cu provocări geostrategice regionale și mondiale, cu o generație care ne împinge din spate, cu foarte mulți români plecați în străinătate”.

Exact ca Alex Velea în exemplul ipotetic de mai sus, Ciolacu n-a zis care-s șmecheriile lui Geoană. Ori nu le poate verbaliza, ori nu le-a înțeles. De-aia a și continuat cu tonul vehement: „E foarte greu când ai atâtea provocări, când sunt atâtea decizii amânate. Eu am venit în coaliție pentru că am considerat că această guvernare după 3 ani de rateu e despre economie și reformă”. Aici a dat-o în Borcea, cu „lăsați-ne să ne pregătim pentru cupele europene”.

Ce ascunde, totuși vehemența asta? Pâi avem două ipoteze:

Geoană reprezintă NATO, deci n-ar putea face jocul ăsta de imagine dacă americanii nu i-ar fi dat verde pentru asta. Cum americanii îl susțin la vedere și pe Nicolae Ciucă, se pare că Statele Unite nu mai joacă doar cu un partid, ci cu toate partidele relevante: îl vor susține pe Geoană de la PSD și pe Ciucă de la PNL, probabil și pe Simion de la AUR, oricare din ei câștigând președinția României fiind tot aia pentru Unchiul Sam.

Americanii îl vor pe Geoană candidatul PSD la președinție, pe când Ciolacu e susținut de altă țară (probabil Germania), sau doar de partid. Probabil că ce vedem acum este partea amuzantă, politicoasă, a detronării lui Marcel Ciolacu de pe poziția de prezidențiabil. În alte situații similare, după ce unei ținte i se prezintă politicos scenariul finalului de carieră, se trece la dosare penale, pentru convingere rapidă.

Deocamdată nu știm încotro merg lucrurile, că pe noi nu ne întreabă nimeni, voturile nu prea contează, se joacă geostrategic. Știm doar că Ciolacu e furios că Geoană e vizibil. Mai vorbim în vreo lună, da?

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: